Quick reagerte sterkt på Therese-funn

STOCKHOLM (NTB): Thomas Quick reagerte kraftig i retten i dag da norske etterforskere la fram funn fra området der Quick hevder å ha plassert levningene av den drepte Therese Johannessen i 1988.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det gjaldt en avsagd bjørkestamme, der Quick har risset inn et symbol, og et rutete bilpledd som ble funnet i leteområdet i Ørje. Quick reagerte så sterkt ved presentasjon av disse gjenstandene at hans forsvarer, Claes Borgström, ba om at de ble fjernet.

Quick har sagt til politiet at han risset inn et symbol i en bjørkestamme nær stedet der skal ha brent den drepte niåringen. Det er senere konstatert at utskjæringen i stammen skjedde i 1988.

Retten i Stockholm har besluttet ikke å innkalle mannen som ifølge Quick var medskyldig under drapet på Therese. Quick har også beskyldt vedkommende for medvirkning under drapet på den israelske turisten Yenon Levi i Sverige tre uker før Therese forsvant.

Det foreligger ikke noe bevismateriale mot mannen, som heller ikke er blitt tiltalt. Han blånekter for enhver befatning med drapene. Mannen var bare 16 år da drapene skjedde.

Retten gikk i dag det som skjedde med bilen som Thomas Quick disponerte i dagene etter at Therese Johannessen forsvant i Drammen. Seks dager etter forsvinningen ble bilen ødelagt etter å ha kjørt inn i et tre.

Det var Quick selv som meldte fra om uhellet, og som bestilte berging. Bilen ble erklært totalskadd og sendt til opphogging. Dermed forsvant alle muligheter for å undersøke bilen i ettertid, fortalte en polititalsmann.

Quick har sagt at bilen ble tilsølt av blod etter drapet på Therese, slik at den måtte ødelegges.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer