- Quick-sakene blir gjenopptatt

Men statsadvokaten kommer til å gi opp, tror forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Olsson, forsvareren til drapsdømte Thomas Quick, er overbevist om at hans klient får gjenopptatt sakene.

Quick er dømt for åtte drap, men har tidligere innrømmet å ha tatt livet av om lag 30 personer. Tre av de drepte er nordmenn.

Quick, som nå ønsker å bruke sitt opprinnelige navn Sture Bergwall, trakk imidlertid tilståelsene tilbake i et dokumentarprogram på svensk TV søndag.

Advokat Thomas Olsson føler seg sikker på at Quick får sakene gjenopptatt, men tror ikke at det blir nye rettssaker.

- Det finnes så mange tvilsomme sider ved disse sakene at jeg tror statsadvokaten som får denne saken i fanget kommer til å gi opp. Da kommer dommen til å bli kjent ugyldig, sier Olsson til Svenska Dagbladets nettutgave.

Israelsk turist

Olsson arbeider nå med den første søknaden om gjenopptakelse som dreier seg om drapet på den israelske turisten Yenon i Levi i 1988.

Søknaden kommer i hovedsak til å bygge på at retten ikke fikk kjennskap til de tunge medisinene Quick gikk på under etterforskningen.

 TREKEKR TILSTÅELSER:  Her får Thomas Quick dommen for drapet, som han tilsto på norske Therese Johannessen. Nå har Quick trukket tilståelsen i denne mange andre drapssaker han er dømt for. - Sakene blir gjenopptatt, men statsadvokaten jkommer til å gi opp, spår Quicks advokat Thomas Olsson. Arkivfoto: PER LØCHEN, SCANPIX.
TREKEKR TILSTÅELSER: Her får Thomas Quick dommen for drapet, som han tilsto på norske Therese Johannessen. Nå har Quick trukket tilståelsen i denne mange andre drapssaker han er dømt for. - Sakene blir gjenopptatt, men statsadvokaten jkommer til å gi opp, spår Quicks advokat Thomas Olsson. Arkivfoto: PER LØCHEN, SCANPIX. Vis mer

I tillegg ønsker Olsson å bevise at Quick fikk informasjon utenfra mens etterforskningen pågikk, både fra etterforskerne og politiet. - Tar ikke medisiner

Slutt med medisiner og terapi

Advokaten sier at Quick selv ringte ham for noen måneder siden og sa at han kom til å trekke tilbake tilståelsene.

- Selv om jeg gjorde min egen tvil kjent under rettssaken, ble jeg overrasket. Jeg reiste senere til sykehuset og besøkte Quick. Jeg ble positivt overrasket, forteller Olsson som beskriver Quick som avslappet.

- Den fremste forklaringen på det er at han har sluttet med medisiner og all form for terapi, legger advokaten til.

Ny forklaring etter bilder

I dokumentarprogrammet søndag forklarte Quick at årsaken til at han tilsto drapene var terapien han var underlagt på den tiden og de tunge medisinene han gikk på.

I programmet kom det fram at flere av Quicks innledende beskrivelser av både åsteder og personene han skal ha drept var feil.

Blant annet beskrev han Therese Johannessen - den norske niåringen som forsvant fra Fjell i Drammen 3. juli 1988 og som Quick er dømt for å ha drept - som lyshåret når hun i virkeligheten hadde mørkt hår.

Quick forandret senere forklaring etter å ha sett bilder av Johannessen. (NTB).