Quick siktet for Marianne-drapet

SKIEN (Dagbladet): Massemorderen Thomas Quick er nå siktet for å ha drept Marianne Rugaas Knutsen (7) i Risør i 1981. Siktelsen ble tatt ut av den svenske påtalemyndigheten etter omfattende avhør av Quick og tekniske undersøkelser med bistand fra norsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marianne Rugaas Knutsen forsvant sporløst ved Frydendal kolonial i Risør om ettermiddagen den 28. august 1981. Hun skulle bare kjøpe seg en is mens mamma var hjemme.

Gåten løst?

Forsvinningen har vært en gåte for norsk politi. Spørsmålet nå er om Quick kan påvise hvor den drepte jenta er.

Både Kriminalpolitisentralen og private etterforskere har forsøkt å løse drapsgåten, men forgjeves.

Nå mener svensk påtalemyndighet at løsningen er der. Bakgrunnen er, etter det Dagbladet erfarer, at Quick har forklart en rekke detaljer om Marianne.

Sju drap

Massemorderen Thomas Quick har tidligere antydet at han har tatt livet av ei lita jente i Risør denne seinsommeren. Nå har brikkene falt på plass - og han er siktet for drapet mange aldri trodde skulle bli oppklart.

Quick er dømt for sju drap. I juni i år ble han dømt for å ha tatt livet av 17 år gamle Trine Jensen. Drapet skjedde i Oslo den 21. august 1981. Bare seks dager seinere kan det ha vært sju år gamle Marianne som ble offer for den svenske «drapsmaskinen».

Thomas Quick, som allerede soner en livstidsdom, må i retten igjen.

Moren varslet

Moren til Marianne, Torunn Rugaas Knutsen, har fått beskjed om at svensk politi mener å ha funnet datterens drapsmann. Hun orker ikke å snakke om det som har skjedd, og nå skjer.

- Torunn håper på en endelig oppklaring av saken. Hun sier at hun ikke kan slå seg til ro før Quick påviser hvor Marianne er gjemt, sier hennes bistandsadvokat Morten Kjensli til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår skal Thomas Quick være villig til det.