Quick siktet for nytt drap

Den svenske seriedrapsmannen Thomas Quick er siktet for drapet på Gry Storvik på Kolbotn utenfor Oslo i 1985. Grunnlaget for siktelsen er antydninger Quick kom med under en befaring i i august i år, skriver Dagsavisen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Befaringen i august gjaldt etterforskningen av drapet på Trine Jensen i Svartskog i Oppegård i 1981, som Quick også er siktet for. Siktelsen er tatt ut av den svenske statsadvokaten, men påtalemyndigheten i Sverige samarbeider tett med norsk politi i etterforskningen.

- Jeg kan bekrefte at Quick under dette besøket kom med opplysninger som ga grunnlag for den siktelsen som er tatt ut mot ham for drapet på Gry Storvik. Etterforskningen av Quick er imidlertid svært spesiell og tidkrevende. Vi er derfor nødt til å vente og se på hvilke opplysninger han vil komme med i tiden som kommer, sier politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt til Dagsavisen.

Thomas Quick har vært pasient på Säter psykriatiske sykehus i Falun siden han ble dømt til psykiatrisk behandling i lukket institusjon i 1991.

I Norge er den svenske drapsmannen mest kjent for drapet på ni år gamle Therese Johannessen fra Fjell i Drammen som forsvant i 1988, den såkalte Therese-saken. I Sverige er han til nå dømt for fire drap.

Gry Storvik ble drept 25. juni juni 1985, 23 år gammel. To tenåringsgutter fant henne på en parkeringsplass ved Kolbotn samme ettermiddag. Det ble spekulert i et bestialsk seksualdrap, for liket var ille tilredt. Gry Storvik ble sist observert av en politipatrulje på Egertorget like etter midnatt 25. juni 1985.