Quick tiltales på fredag

Fredag blir Thomas Quick tiltalt for å ha drept niåringen Therese Johannessen i 1988. Det er fjerde gang riksadvokat Christer van der Kwast reiser tiltale for et drap Quick har erkjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken skal holdes i Sverige. Det er drøyt to år siden Thomas Quick tilsto at han bortførte niåringen mens hun lekte utenfor hjemmet sitt på Fjell i Drammen. Norsk politi tok med Quick til Norge, der han pekte ut flere steder han mente å ha vært sammen med den ni år gamle jenta. Sommeren 1996 ble et tjern i Østfold tømt, uten at det ble funnet spor etter Therese. Men seinere pekte Quick ut et sted han mente å ha begravd niåringen. I fjor høst kom gjennombruddet i etterforskningen da teknikere påviste benrester på stedet fra et menneske som var mellom 5 og 15 år gammelt.

Funnet ble gjort like ved et tre der Quick hevdet at han hadde skåret inn et merke. Merket i treet, samt andre forhold på stedet, styrket Quicks forklaring.

I de fleste drapene seriemorderen Quick har tilstått, mangler offeret. De fleste drapene er seksualdrap på unge gutter. Sterk angst har ifølge psykologene gjort det umulig for Quick å fortelle hvor han har dumpet ofrene. Funnet av benrester i Therese-saken gir håp om at noen av de andre ti drapene han etterforskes for, kan oppklares. (NTB-TT)