Quicks medhjelper kan løse mysteriet

STOCKHOLM (Dagbladet): Thomas Quick myrdet og parterte Therese - ikke alene, men sammen med en 16 år gammel gutt, hevder han. Nå blir trolig medhjelperen Mathias endelig innkalt som vitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Quick forandret forklaring

Det er en sky 26-åring, som nå bor i byen Sala i Dalarna, retten håper kan fortelle sannheten om Thomas Quick og Therese.

I Norge ville det være komplett umulig for en rett å dømme Thomas Quick uten å eksaminere mannen som Quick selv har utpekt som medgjerningsmann.
Men den egenrådige statsadvokaten Christer van der Kwast har ikke innkalt den nå 26 år gamle mannen som vitne. Mannen er heller ikke mistenkt eller siktet for drapet på Therese.

Vil nekte

van der Kwast sa at det ikke har noen hensikt å avhøre mannen i retten da dommer Mats Friberg lurte på hvorfor ikke Quicks medhjelper var stevnet som vitne.

- Foreløpig kan vi ikke knytte ham til drapet. Hva skulle jeg da kalt ham inn som, og hva skal vi eventuelt spørre ham om, spurte Kwast dommeren, og sa at han gikk imot en slik innkallelse.

Quicks forsvarer, advokat Claes Borgström, ser på vegne av Quick heller ingen hensikt i å avhøre 26-åringen.

- Det blir umulig å forhøre en mann som eventuelt vil nekte å forklare seg om hendelsene, eller eventuelt velge å lyve, sa Borgström.

Aktivt med

Den nå 26 år gamle mannen var ifølge Quick den som plukket ut Therese som offer. Han var også aktivt med på overgrepene og mishandlingen av Therese. Tidligere har svensk påtalemyndighet avvist å sikte eller tiltale ham. van der Kwast har bare avfeid det slik:

- Vi har ingen bevis!

Paradokset er at statsadvokaten tror på alt det andre Quick har fortalt. Hele tiltalen bygger på Quicks forklaring.

Bruker helga

Dommer Mats Friberg og Hedemora tingsrätt vil bruke helga til å vurdere om de skal overse argumentene til statsadvokaten - som ikke vet hva han skal spørre 26-åringen om - og innkalle mannen som vitne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer