- Quisling solgte landet vårt, det samme gjorde Ap og Høyre

Geert-Jan Korsbø Nilsen (36) står fram som Anonymous-aktivist. Han sier angrepene mot Høyres og Aps nettsider bare er starten.

STÅR FRAM: Geert-Jan Korsbø Nilsen fra Stavanger er en av de såkalte Anonymous, vanlige mennesker på internett som bruker ulike verktøy for å protestere. 

Blant annet ble Arbeiderpartiet og Høyres nettsider utsatt for ping-angrep, som førte til at nettsidene ble utilgjengelige.

Foto: Trond Sørås
STÅR FRAM: Geert-Jan Korsbø Nilsen fra Stavanger er en av de såkalte Anonymous, vanlige mennesker på internett som bruker ulike verktøy for å protestere. Blant annet ble Arbeiderpartiet og Høyres nettsider utsatt for ping-angrep, som førte til at nettsidene ble utilgjengelige. Foto: Trond Sørås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anonymous har de siste dagene gått til angrep på både Arbeiderpartiets og Høyres nettsider, og ført til at sidene i perioder har vært nede for telling.

Bakgrunnen er at Høyre og Arbeiderpartiet gikk inn for det omstridte Datalagringsdirektivet (DLD), som ble vedtatt i Stortinget mandag.

Anonymous består av en rekke hackere og aktivister som, slik navnet tilsier, ikke avslører sin egen identitet. Nå velger imidlertid en av aktivistene å stå fram, fordi han mener det har vært så mye feilskriving i media om aksjonen mot de to partiene.

- Ikke hærverk Geert-Jan Korsbø Nilsen (36) er en programmerer og applikasjonsutvikler fra Stavanger. Han var tidligere medlem i Høyre, men meldte seg ut etter at Høyre gikk inn for DLD. Og like etter sluttet han seg til Anonymous.

Han har også vært oppført som stortingskandidat for Demokratene i Rogaland, men sier selv at dette bare ble gjort for å fylle opp listene, og at han ikke er aktiv i partiet.

Korsbø Nilsen avviser på det sterkeste at det Anonymous har gjort kan betegnes som hacking eller hærverk.

- Vi har bare blokkert siden, slik andre demonstranter lenker seg foran Stortinget for å sperre for politikere. Det er ingen som hacker. Ingen har tatt seg inn på noen annen manns eiendom, sier Korsbø Nilsen til Dagbladet.

Anonymous metode er Ddos-angrep, som enkelt forklart betyr at et nettsted bombes med forespørsler. Når mange nok gjør nettopp dette, tar de ned nettsiden.

- Revolusjon Korsbø Nilsen sier at «flere tusen» var med på aksjonene, og at dette bare er begynnelsen på Anonymous kamp mot DLD.

- Dette skal ut på gata, på samme måte som de siste demonstrasjonene i Libya og Egypt. Det er en revolusjon som startes nå, sier 36-åringen.

Høyrepolitiker og nestleder i Stopp Datalagringsdirektivet, Heidi Nordby Lunde, sa i et intervju med Dagbladet i går at «Anonymous skyter seg selv i begge beina». Hun mente at denne formen for hærverk bare gir forkjemperne argumenter for å innføre direktivet.

Hva tenker du om Nordy Lundes utspill?

- Jeg må bare le av dette. Dette er en demonstrasjon. Ingenting er ødelagt. Ingen tjener på at nettsidene ikke skal fungere. Dette er en ytring. Målet er å få blest om det slik at folk får vite hva Arbeiderpartiet og Høyre har gjort, sier Korsbø Nilsen.

- Kampen om DLD er ikke over. Om så må, skal regjeringen fjernes. Friheten som mennesker har dødd for, som man har kjempet for, er plutselig ikke verdt noe. Du skal ikke lenger ha den individuelle friheten. Quisling solgte landet vårt, og det samme gjorde Arbeiderpartiet og Høyre. Selv flere EU-land har funnet ut direktivet er grunnlovsstridig, fortsetter han.

- Søker asyl Korsbø Nilsen mener, som andre DLD-motstandere, at Datalagringsdirektivet ikke vil medføre at politiet kan ta flere kriminelle. Snarere tvert imot.

- DLD kan omgås av personer med en litt større IQ enn skostørrelsen sin. DLD hjelper ingenting. Men det er prinisippet det reageres på.

Er du redd for konsekvensene av å stå fram med fullt navn og bilde?

- Nei. Jeg har ikke gjort noe galt, og hvis myndighetene skulle slå ned på dette, er det politisk forfølging. Da vil jeg søke asyl, sier 36-åringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer