Quislings enorme nazibauta på Stiklestad skaper fortsatt strid

NS-bautaen på Stiklestad sto bare i ett år, men 70 år seinere er det sterk uenighet om den skal graves opp igjen eller ei.

QUISLINGS VERK: Nasjonal Samling-leder Vidkun Quisling taler til de frammøtte i forbindelse med avdukingen av NS-bautaen på Stiklestad i 1944. Den ble revet ned like etter krigens slutt, men nå ønsker Vigrid å gjenreise den. Foto: Per Renbjør / Levanger fotomuseum 
QUISLINGS VERK: Nasjonal Samling-leder Vidkun Quisling taler til de frammøtte i forbindelse med avdukingen av NS-bautaen på Stiklestad i 1944. Den ble revet ned like etter krigens slutt, men nå ønsker Vigrid å gjenreise den. Foto: Per Renbjør / Levanger fotomuseum  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

* «Jeg synes det er glimrende at vi nå får ut fingeren og virkelig tar vare på en helt unik kulturarv» sier lederen for den høyreekstreme organisajonen Vigrid, Tore Tvedt til NRK.

* «Stiklestad har allerede en stor betydning for oss i Vigrid og med den bautaen gravd opp vil det bli enda viktigere».

Nettopp det bekymrer Ola Fjellheim fra Fortidsminneforeningen:

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer