Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Qusay tok en milliard dollar

Saddam Husseins sønn Qusay skal ha stukket av med en milliard dollar fra Iraks sentralbank få timer før krigen begynte. I kontanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pengemengden var så enorm at tre trailere måtte til for å frakte dem bort, skriver New York Times. Til sammen skal det ha dreid seg om 900 millioner dollar og 100 millioner euro.

Det skal ha vært Qusay som ga ordre om å fjerne pengene, og en av Saddams rådgivere, Abid al-Hamid Mahmood skal ha brakt et brev fra Saddam til banken med ordre om å gi dem pengene.

Det er uklart hva fjerningen av pengene, som utgjør om lag en firedel av Iraks valutareserver, ville ha å si for irakisk økonomi.

Det er også uklart hvor pengene er blitt av. Det skal eksistere etterretningsinformasjon om at en gruppe trailere krysset grensa til Syria samtidig med at pengene forsvant, men amerikanske militære undersøker også om 650 millioner dollar i 100-dollarsedl er som ble funnet i et av Saddams palasser av en amerikansk sersjant, kan være en del av summen.

(NTB-Reuters)

RAPPET MILLIARDER: Saddams sønn, Quasay, skal ha stukket av med langt over en milliard dollar før krigens utbrudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media