Qvigstad: - Ikke behov for gransking

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad ser ikke noe behov for en politisk gransking av Lillehammer-saken, slik flere politikere har slått til lyd for. - Jeg tror neppe en slik gransking vil frambringe noe nytt, sier Qvigstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Selv om etterforskningen nå blir avsluttet med å sikte den aldrende ex- agenten Mike Harari for medvirkning i drapet på Ahmed Bouchikhi i Lillehammer i 1973, hviler det fortsatt et mystikkens drag over saken.

Blant annet har etterforskningen ikke funnet svar på hvem som allerede et par uker etter drapet brakte Mike Hararis navn inn i saken. «Kilden var meget engstelig for å gi denne opplysning» - altså om Hararis tilknytning til Lillehammer-saken - skriver nå avdøde overvåkningssjef Gunnar Haarstad i et internt notat datert 17. august 1973.

Ifølge Lasse Qvigstad er det et faktum at navnet til Mossad-agenten var tidlig kjent for overvåkningstjenesten.

Feilinformert

Likevel framholdt overvåkningstjenesten senhøstes i 1989 at navnet Mike Harari ikke var å finne i deres papirer. Denne feilaktige opplysningen ble meddelt Riksadvokaten og daværende justisminister Else Bugge Fougner, og i sin tur brakt videre til Stortinget etter at stortingsrepresentant Paul Chaffey (SV) tok saken opp. Etter det NTB forstår, hadde politiet også et bilde av Harari i sine arkiver da Mossad-agenten ble hevdet å være «ukjent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer