R U Invited?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utestedene på Stureplan i Stockholm er en studie i dårlig smak. Det er dit adelens og borgerskapets barn går for å partaja og kolla läget. Alle jentene har likt, blondt hår - stort og glinsende, men helt klart bleika - og fniser med diskrete silikonoppumpede lepper og går på do med kokainen sin i små gullbelagte Versace-etuier. Guttene har kneppet opp de rosa skjortene helt til navlen for å vise fram solbrune brystkasser, håret er strøket glatt bakover i klassisk sossesleik. (Skjønnhetsidealene i den skandinaviske overklassen er merkelig stabile.) På in-stedene Sturecompagniet, Laroy, og Köket leker de pengesterke unge seg hver helg med kongebarn og kjendiser, så sjampanjen spruter.

STUREPLANs UTELIV har til og med avfødt en egen publikasjon, Stureplan, der Sveriges mest integritetsløse journalister boltrer seg i sladder og lister over hvem som er in og ut. Godseierdatter Nikki de Verbier har fast spalte, «Dagen etter», der hun skriver om sine kvelder på byen. Et typisk utdrag: «Når jeg kom inn i lokalet var det første som slo meg at Sverige faktisk er fantastisk og unikt. Hvorfor? Alle disse drop-dead-gorgeous jentene som fins i dette landet. Og det virket nesten som de aller fleste hadde samlet seg inne på Sturevippen denne kvelden.»

VI SAVNER VISST et sånt partyliv her i pottitlandet. Men i det siste har det dukket opp flere Stureplan-inspirerte utesteder i hovedstaden, slik Dagbladet skrev lørdag. «Vi vil bringe en litt ny følelse til Oslo», sier Robert Hållstrand, som sammen med en annen Stureplan-veteran åpnet utestedet Kharma fredag. Kharmas første store happening blir nachspielet etter hiphopartisten Puff Daddys konsert i Oslo i neste uke. Festen markedsføres med det infantile slagordet «R U invited?», men det er et lurespørsmål, for du vet om du er invitert. Da har du nemlig fått ei flaske sjampanje levert hjem på døra, sammen med en spesiell innbydelse der det bare står: «U R Invited».

DENNE «NYE FØLELSEN» skal altså skapes med de samme vulgære ingrediensene som preget utelivet i jappetida. «Eksklusive» invitasjoner på dårlig engelsk, VIP-rom og, ikke minst, kjendiser. «Folk liker å være rundt kjendiser, selv om det bare er et par av dem i lokalet. Da har man noe å snakke om», sier sjefen for diskoteket Stravinsky, som er med i konkurransen om å tiltrekke seg den partyglade overklassen. Men ingen utesteder var fasjonable nok da Høyres pengestinkende ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang, arrangerte utdrikkingslag for sin gode venn Stein Erik «Rimi»-Hagen. I går kunne VG fortelle at Stang hadde tatt med seg gjengen opp på taket av Oslo Rådhus, dit han hadde smuglet en masse sjampanje. Det var riktignok ulovlig, men det var «et fantastisk initiativ fra Fabian og en herlig kveld», sier Hagen til VG. Blir han Oslos nye ordfører, vil sjampanjekorkene utvilsomt fortsette å fyke fra taket og ned på Rådhusplassen. U will not B invited.