Rå 007-damer

LONDON (Dagbladet): Bond-damene har blitt sterkere og tøffere. Italienske Maria Grazia Cucinotta drar i gang den halsbrekkende åpningsscenen - franske Sophie Marceau spiller den tøffeste kvinneskurken 007 noensinne har møtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er Elektra King virkelig den verste kvinneskurken i Bond-filmene gjennom tidene? Ohh, det visste jeg ikke. Sophie Marceau kokketterer på fransk vis.

Skuespillerinnen begynte sin yrkeskarriere allerede som 13-åring. Hun har stått på scene og gjort et tjuetalls filmer, blant dem «Braveheart» med Mel Gibson. Med en gutt på fire år og en ny film på trappene har hun mange baller i lufta.

Om å entre agent-verdenen sier Marceau:

- Da jeg fikk manuset, syntes jeg det var interessant og komplekst. Bond er svært spesielt å gjøre, det er som å gå inn i en helt egen verden. Alle som lager filmene, har rammene helt klart for seg, og det er en spennende utfordring for skuespillerne.

Vekker følelser

Elektra King er damen James Bond blir sendt ut for å beskytte. Som arving til en oljemagnat rår hun ikke bare over naturressurser, men også over den britiske agentens amorøse følelser.

- Elektra er en skikkelse med en historie. Jeg følte virkelig at jeg levde med henne, og i tillegg er Pierce Brosnan god å spille mot.

- Han har utviklet Bond som en helstøpt helt gjennom tre filmer, det var til god hjelp, sier Marceau.

- Gøy

I «The World Is Not Enough» er det italienske Maria Grazia Cucinotta, kjent for mange fra Oscar-nominerte «Postmannen», som drar i gang dameballet. I en heftig åpningssekvens på Themsen forsøker hun å tilintetgjøre agent 007.

- Jeg er med i ti minutter, og det tok 15 uker å lage den sekvensen. Det er de morsomste ukene jeg har hatt, forteller sicilianske Maria til Dagbladet.

- Jeg tror på mange måter det er Bond som blir offeret i denne filmen, ler hun.

Likeverdig partner

Agent 007 får en solid kvinnehånd fra amerikanske Denise Richards, videoaktuell i Norge med trilleren «Wild Things». I rollen som atomfysikeren Christmas Jones hjelper hun Bond i vitale situasjoner.

- Det er flott å være en del av Bond-historien. Regissør Michael Apted var opptatt av å skape sterke kvinner i denne filmen. Gjennom Christmas møter Bond sin likeverdige partner , sier Denise.

En vever skikkelse, og like typisk amerikansk som Marceau er fransk.

- Jeg lever et liv lang borte fra partyløvene i Los Angeles. Privat er jeg svært familiekjær, og fremdeles føler jeg at jeg kan bevege meg fritt uten å plages av å bli gjenkjent.

Snart kommer Richards på lerretet i den romantiske komedien «The Third Wheel», der hun spiller mot Matt Damon og Ben Affleck. Denise Richards er en skuespiller på vei opp.

SATT PÅ PLASS: James Bond blir satt på plass av Sophie Marceau.
DENISE</B> i armene på Bond