Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rå maktkamp i Frp

Frp's mest markerte innvandringsmotstandere jobbet på spreng for å verve nye Frp-medlemmer i Fredrikstad i går. Sjarmoffensiven er et ledd i en rå maktkamp i partiet for å sikre Øystein Hedstrøms politiske framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets Karius og Baktus, Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe, sto i spissen for en meget effektiv vervekampanje i gågata i Fredrikstad i går. Begge var lynraske med verveblokka når de kom over en begeistret tilskuer.

I går samlet de et par hundre personer ispedd et uvanlig høyt antall pressefolk i gågata i Fredrikstad.

Taktikken var åpenbar. Øystein Hedstrøm har som kjent kommet på kant med Østfold Frp. Et foreløpig flertall ønsker ikke at Hedstrøm skal representere Østfold på Stortinget etter valget neste år.

Ved hjelp av en håndfull stortingsrepresentanter vil Hedstrøm verve så mange tilhengere i fylket at de kan velte høstens årsmøter i hans favør.

Men Fredrikstad Frp og andre lokallag i fylket har et hemmelig ess i ermet.

- Vedtektene sier at nye medlemmer må ha vært med i minst tre måneder for å få stemmerett i partiet. Dersom lokalpartiene avholder sine årsmøter før dette, vil denne kampanjen miste noe av sin verdi. Det er lokallaget som bestemmer dette, men etter det jeg vet, har de ingen skrupler mot å stoppe Hedstrøm på denne måten, sier fylkesleder Stig T. Nordberg.

Leder av Frp's bystyregruppe, Eva Andersen, sier at spesielt de siste tre årene har forholdet til Hedstrøm vært problematisk.

- Aktive Frp-politikere i Østfold har lenge ment at Hedstrøm må byttes ut, påpeker Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media