Rå suksess

Norges beste høydehoppere har sukess med rå fisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et gastronomisk forhold til sushi fikk høydehopperne Steinar Hoen, Hanne Haugland og Håkon Särnblom til å satse på salg av rå filetert fisk da karrieren var over.

- Vi var på treningsleire i utlandet og spiste ofte sushi, både fordi det er godt, men også sunt. Vi snakket om at det ikke var noe tilbud for dem som ville ha sushi raskt og rimelig i Oslo. Slik ble ideen om å starte for oss selv til, sier Håkon Särnblom til Dagbladet.no.

I 1999 stiftet de selskapet House Of Sushi AS. I dag driver de tre sushiutsalgssteder i hovedstaden, og pengene strømmer inn.

20 millioner

Omsetningen har økt år for år. Ferske regnskapstall viser at høydehopperne omsatte for 12,5 millioner kroner i fjor. Det er nesten fire millioner kroner mer enn året før. I år vil salgstallene etter all sannsynlighet fortsette å øke, ettersom selskapet åpnet sin tredje restaurant på tampen av fjoråret.

- Vi ligger i rute til å ende på en omsetning på rundt 20 millioner kroner i år, sier Håkon Särnblom.

Hemmelige planer

På grunn av oppstart av ny restaurant ønsket ikke eierne å ta utbytte i år, men har siden oppstart cashet ut nær én million kroner i utbytte. I tillegg har selskapet en opptjent egenkapital på omlag 650 000 kroner.

I år satt eierne igjen med et overskudd på 338 000 kroner etter skatt, men Särnblom tror det blir langt bedre i år.

- Har dere planer om å åpne nye restauranter?

- Nei, nå vil vi optimalisere driften på de restaurantene vi allerede har, sier Särnblom.

Han kan likevel avsløre at de ikke ligger på latsiden når det gjelder produktutvikling. Målet i år er å øke tilgjengeligheten og distribusjonen av sushi til kunder. De skal ta opp konkurransen med pizzaleverandørene, uten at han ønsker å gå nærmere inn på selv forretningsideen.

Laksepriser

- Du vet, vi har konkurrenter som følger med på hva vi gjør, sier Håkon Särnblom.

Etter at han startet med fisk, er hverdagen fylt med alt annet en treningstider og riktig kosthold.

- Nå følger jeg med på lakseprisene. Jeg får kontinuerlig oppdaterte priser på e-post fra leverandøren vår, sier den tidligere høydehopperen, personlige treneren og nå ektemannen til Hanne Haugland.

RÅTT: Nordmenn har fått øynene opp for sushi de siste årene.
SUSHI - GODT SOM GULL: Eks-høydehopper Hanne Haugland har rå suksess med sushi.