Rå suksess

Norges beste høydehoppere har sukess med rå fisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et gastronomisk forhold til sushi fikk høydehopperne Steinar Hoen, Hanne Haugland og Håkon Särnblom til å satse på salg av rå filetert fisk da karrieren var over.

- Vi var på treningsleire i utlandet og spiste ofte sushi, både fordi det er godt, men også sunt. Vi snakket om at det ikke var noe tilbud for dem som ville ha sushi raskt og rimelig i Oslo. Slik ble ideen om å starte for oss selv til, sier Håkon Särnblom til Dagbladet.no.

I 1999 stiftet de selskapet House Of Sushi AS. I dag driver de tre sushiutsalgssteder i hovedstaden, og pengene strømmer inn.

20 millioner

Omsetningen har økt år for år. Ferske regnskapstall viser at høydehopperne omsatte for 12,5 millioner kroner i fjor. Det er nesten fire millioner kroner mer enn året før. I år vil salgstallene etter all sannsynlighet fortsette å øke, ettersom selskapet åpnet sin tredje restaurant på tampen av fjoråret.

- Vi ligger i rute til å ende på en omsetning på rundt 20 millioner kroner i år, sier Håkon Särnblom.

Hemmelige planer

På grunn av oppstart av ny restaurant ønsket ikke eierne å ta utbytte i år, men har siden oppstart cashet ut nær én million kroner i utbytte. I tillegg har selskapet en opptjent egenkapital på omlag 650 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer