Rabaldermoskéen granskes

Fikk 1,4 millioner kroner i statsstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Fylkesmannen i Oslo og Akershus vil nå se nærmere på Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat Norway etter bråket i moskéen fredag, da flere menn havnet på Legevakten etter slåssing i menigheten.

- Vi sender et brev til dem og ber en redegjørelse for det som er skjedd, sier avdelingsdirektør Merethe Helstad ved Fylkesmannens juridiske kontor til Dagbladet.no.

Fylkesmannen er tilsynsmyndighet for menigheter som får statsstøtte og moskeen fikk i fjor 1,4 millioner kroner i statsstøtte, skriver NTB. Etter knivslagsmålet forrige uke er det kommet frem at det er en rå maktkamp mellom klaner og kaster i menigheten, og at styremedlemmer har blitt ekskludert fra menigheten.

- Såvidt jeg har sett er det et av styremedlemmene som er blitt ekskludert, og da stiller vi spørsmål ved om styret er fulltallige i forhold til vedtektene. Det er det vi gjør i første omgang, sier Helstad. Dersom moskéen bryter med sine vedtekter, kan det få konsekvenser for statsstøtten.

Melder seg ut

Dagbladet.no har fått flere reaksjoner fra unge, norske muslimer etter rabalderet rundt Norges største muslimske menighet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer