Rabaldermøte i Vest-Agder Frp i gang

Fylkesformann Jan Ole Dahl i Vest-Agder Frp vil prøve å forhindre at Vidar Kleppe blir et tema på dagens fylkesrådsmøte. Men møtet kan ende i full splittelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da fylkesrådsmøtet startet i Kvinesdal i formiddag advarte Dahl mot at enhver som vil diskutere Kleppe og andre lister vil bli klubbet ned. Så sendte han pressen på dør og fortsatte møtet på Utsikten Hotell.

Men det er hevet over all tvil at det blir et rabaldermøte. Spenningen har steget vesentlig de siste dagene i Vest-Agder, ettersom sentrale fylkesrepresentanter kan komme til å stille på alternative lister for å støtte Vidar Kleppe.

Fylkespartiet risikerer full splittelse, og resultatet kan dermed bli at dagens representanter blir bitre konkurrenter i månedene fram mot stortingsvalget.

Lokale partiformenn skal først gi råd til fylkesstyret, før fylkesstyret senere på dagen skal bestemme seg for hvordan de skal håndtere Vest-Agder Frps stortingsliste til høstens valg.

Vidar Kleppe står øverst på lista etter at den ordinære nominasjonen var ferdig, men etter at Kleppe ble suspendert fra partiet har det oppstått en helt ny situasjon.

Valget står mellom å avholde et nytt års- og nominasjonsmøte, eller la listen stå og la nåværende andrekandidat Line Vennesland rykke opp på førsteplass. Ellers kan fylkespartiet risikere å bli satt under administrasjon av den sentrale ledelsen i Fremskrittspartiet.

Alt tyder på at flertallet i fylkesstyret vil rette seg etter sentralstyrets anbefalinger, og la Kleppe seile sin egen sjø, for å konsolidere partiets stilling i fylket.