Rabatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud fikk en betydelig rabatt i straffen i forhold til kompanjongen og medtiltalte Trond Kristoffersen. Men retten satte den ett år lavere enn aktor hadde påstått. Istedet for ni års fengsel, som Kristoffersen, fikk han sju fordi han hadde medvirket til å få saken opplyst.

Spørsmålet om redusert straff når tiltalte bidrar til å hjelpe politiet med å oppklare saken, er omtvistet. Det innebærer at det ikke blir likhet for loven og samme straff for tilsvarende forbrytelse. Samtidig har vi forståelse for at politi og påtalemyndighet er glad for all bistand i kompliserte saker, selv om det primært må være politiets oppgave å etterforske sakene. I dette tilfellet blir strafferabatten spesielt problematisk når den ene av de to allerede er dømt. Det blir så lett å se også urettferdighetene i systemet. Vi er derfor glad for at legdommerne reduserte den straffeutmåling aktor la til grunn. Det er nok i samsvar med vanlige folks rettsbevissthet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer