Rabbinere protesterer mot Sharons politikk

Over 400 rabbinere i USA og Europa protesterer i et brev til Israels statsminister Ariel Sharon mot raseringen av palestinske bolighus i de okkuperte områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rabbinerne kaller praksisen et alvorlig brudd på menneskerettighetene. En rekke land, blant dem Norge, har tidligere stemplet husraseringen som kollektiv avstraffelse i strid med Folkeretten.

Flere av rabbinerne som har undertegnet protesten har ledende posisjoner i jødiske organisasjoner i USA.

Etter at protesten ble overlevert den israelske ambassaden i Washington mandag har stadig flere rabbinere sluttet seg til, skriver den israelske avisen Haaretz.

Bakgrunnen for de religiøse ledernes protest er rettssaken mot lederen for organisasjonen Rabbinere for menneskerettigheter, Arik Ascherman, som åpnet i Israel onsdag.

Ascherman ble sammen med to andre medlemmer av organisasjonen pågrepet av israelsk politi etter å ha forsøkt å hindre rivingen av to palestinske bolighus i Øst-Jerusalem.

De tre er tiltalt for å ha hindret politiets arbeid og risikerer opptil tre år i et israelsk fengsel om de blir funnet skyldige.

- Å stille rabbinere for retten for denne handlingen vil ikke bidra til å bedre Israels omdømme i verden, heter det i de 400 rabbinernes protestbrev til Sharon.

NTB