ASBJØRN AANDAL (76): Ble fredag i forrrige uke tvunget til å stanse av en forbikjørende bil. Ut fra den fremmede bilen kom en mann i 30-årene og slo 76-åringen til blods.Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
ASBJØRN AANDAL (76): Ble fredag i forrrige uke tvunget til å stanse av en forbikjørende bil. Ut fra den fremmede bilen kom en mann i 30-årene og slo 76-åringen til blods.Foto: Erik Hattrem/DagbladetVis mer

Rabiat bilist slo Asbjørn (76) til blodet sprutet

På vei hjem fra helgeinnkjøp i Molde, ble Asbjørn Aandal (76) kastet inn i sitt livs største mareritt. En rabiat mann i 30-åra tvang 76-åringen av veien og slo han til blods.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet):
Fredag ettermiddag var pensjonisten på vei hjem til den lille bygda Åndal noen mil utenfor Molde. Omtrent én mil utenfor bykjernen kom en hvit kassebil i høy fart kjørende opp på siden av Asbjørn.

- Jeg ble forbikjørt i en voldsom fart. I det motsatte kjørefeltet kom en annen bil så den hvite kassebilen vrengte seg inn foran meg, før den stoppet i busslomma. Ut av bilen kom en mann og signaliserte at jeg skulle stoppe, forteller 76-åringen.

Deretter skjedde alt i et voldsomt tempo etter de mest brutale metoder. 

Slagene haglet - Mannen kom bort til bilen og reiv opp døra, sier han og forteller videre at voldsmannen i 30-åra straks tok kvelertak på ham med sin venstre hånd.

Med Asbjørns strupe i et hardt grep begynte den kortklipte mannen i 30-åra å slå løs på 76-åringens ansikt. Samtidig som han slo, brølte han: — Dette gjør du faen meg ikke én gang til.

- Han stoppet ikke før blodsølet sprutet, sier Asbjørn og beskriver voldsmannen som middels høy, godt trent med maskinklippet mørkt hår.

Voldsmannen som snakket Molde-dialekt fortsatte ikke sin kjøretur i samme retning som Asbjørn var på vei.

- Han snudde og kjørte tilbake mot sentrum av Molde, derfor er det vanskelig å tro at han var sinna for noe i forbikjøringen, forteller Aandal.

FRYKTET FOR LIVET: Asbjørn Aandal fryktet at hans høye alder ikke ville takle å bli slått til blods. Nå er han lettet over at legene sier alt vil gå bra. Men voldsmannen ser han helst bak låste dører. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
FRYKTET FOR LIVET: Asbjørn Aandal fryktet at hans høye alder ikke ville takle å bli slått til blods. Nå er han lettet over at legene sier alt vil gå bra. Men voldsmannen ser han helst bak låste dører. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

Marerittet langs riksvei 662 kommer til å prege pensjonisten i lang tid framover.

- Jeg ble både redd og sint mens episoden utspant seg. Jeg greide ikke en gang å huske nummeret på bilen i ettertid. Jeg fikk heldigvis tørket vekk såpass med blod at jeg selv kunne kjøre til politiet.

Tror på arrestasjon - Først dagen etter fikk jeg meg time på legevakten. Der var diagnosen to løse tenner og kraftige hevelser i ansiktet. Dette er det mest brutale jeg har opplevd så langt i livet. Jeg kommer sikkert til å ha dørene låst mens jeg kjører i framtida, sier han.

Mange har tipset Asbjørn om hvem gjerningsmannen er, men så langt er ingen pågrepet. Asbjørn sier selv at han nå i ettertid har en følelse av at noen vet hvem som nesten slo han til døde.

- I min alder er det flaks at jeg tålte alle slagene. Jeg håper virkelig politiet finner voldsmannen og gir ham den straffen han fortjener. Selv er jeg for gammel og liten av vekst til å kunne gjøre noe på egen hånd, sier han og viser at han fortsatt har smilet i behold.

Til Dagbladet forteller vakthavende jurist ved Molde politikammer, at ingen foreløpig er pågrepet for forholdet.


KJÆRT SYN: Det gir litt mer fred i sjela for Asbjørn å beskue niesens hester og vite at han ikke får varige mén fra voldsepisoden Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
KJÆRT SYN: Det gir litt mer fred i sjela for Asbjørn å beskue niesens hester og vite at han ikke får varige mén fra voldsepisoden Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer