Råbillig NRK-program

«Kunst nå» har Ingerid Nordstrand og Charlotte Thiis-Evensen kalt sitt nye kunst- og kulturprogram på NRK1. - Det er rasende billig. Vi gjør alt sjøl, sier jentene. De vil presentere kunst og kultur på en ny og friskere måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er trendy å være opptatt av kunst, men om det var grunnen til at jentene fikk lov til å lage en serie kunst- og kulturprogrammer på NRK1 i beste kveldstid, vites ikke.

Uansett, fem programmer om billedkunst før jul blir det før Charlotte tar et avbrudd på grunn av fødsel. Etter jul fortsetter «Kunst nå» fram til sommerferien med ulike emner som scenekunst, arkitektur og litteratur.

Særpreg

Temaer som politisk kunst, kunst og penger og mangfoldet i moderne maleri skal settes under lupen.

- Vi favner bare ett emne av gangen. Da har vi muligheten til å gå i dybden. Vi skal ikke gi svarene, men stille en del spørsmål. Målet er at vi skal være interessante selv for de som ikke er så opptatt av kunst, og samtidig fenge de som arbeider med kunst til daglig, forklarer Thiis-Evensen.

- Vi vil presentere kunst på en ny og friskere måte. Ikke bare hoppe på en utstilling og referere derfra. Og så skal vi ut i felten, ikke lage studioprogrammer. Det har vi sett nok av, mener Nordstrand.

Aktuelle

De vil gjerne være aktuelle i «Kunst nå», men ikke nødvendigvis nyhetsorienterte.

- Mer trend- enn nyhetsorienterte. Vi griper fatt i en utviklingstendens og belyser den grundig fra flere sider. Det blir mer interessant både for seerne og for oss.

- Dere er ikke redde for at et ganske smalt kunstprogram kan bli offer for sparekniven når NRK skal kutte budsjetter og la hoder rulle?

- Ikke egentlig! Vi jobber billig, gjør alt sjøl. Det er en billig produksjon, som sliter mer på oss som lager det enn på budsjettene.