Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Racak-massakren: orderen kom fra Beograd

Ordren til massakren i Racak, der 45 kosovoalbanere ble drept, ble gitt på høyt nivå i Beograd. Det kommer fram i telefonsamtaler avlyttet av vestlige land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Washington Post skriver dette i dag. Telefonsamtalene viser også at serbiske myndigheter systematisk forsøkte å dekke over massakren, skriver avisa, som siterer vestlige kilder med kjennskap til telefonavlyttingen.

I sinne over drapene på tre serbiske soldater, ga høytstående serbiske tjenestemenn regjeringsstyrkene ordre om å «gå tungt inn» i Racak 15. januar, for å finne medlemmer av den kosovoalbanske UCK-geriljaen, som de mente sto bak drapene.

Racak-massakren utløste internasjonal fordømmelse av Milosevic-regimet, og fikk NATO til å true med nye flyangrep mot serbiske mål.

I denne situasjonen forsøkte den jugoslaviske visestatsministeren Nikola Sainovic og general Sreten Lukic, sjef for innenriksdepartementets styrker i Kosovo, systematisk å dekke over massakren, viser opptak av telefonsamtaler mellom de to.

Telefonsamtalene viser at massakren i Racak ble fulgt tett på høyeste plan i den jugoslaviske regjeringen, skriver Washington Post.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media