Racerfører (20) kjørte ulykkesbilen

Døde sammen med kjæresten (18) og hennes søster (16). - Dette er helt forferdelig, sier oslomannens racingtrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var en 20 år gammel mann, hans kjæreste (18) og hennes søster (16) som omkom da bilen ungdommene satt i krasjet i et tre på Bygdøy i går kveld.

Det bekrefter politiet i ettermiddag. Alle de omkomne er fra Oslo.

Kjøpte sportsbilen nylig

Den avdøde 20-åringen har vært aktiv i motorsportmiljøet i hovedstaden, og fikk i fjor sølv i norgesmesterskapet i sin grein. Mannen har også fått gode plasseringer i andre konkurranser.

- Jeg skulle hatt testkjøring med ham i forbindelse med første NM-runde nå til helga. Dette er veldig, veldig tragisk, sier lederen for racingteamet som 20-åringen var en del av.

Den forferdelige nyheten spredte seg i går blant motorsportfolk etter at bekjente av den unge hobby-racerføreren hadde gjenkjent ulykkesbilen og fryktet det verste.

- Han fikk bilen for noen uker siden. Det er en kraftig bil og det gikk nok for fort, men en slik ulykke kunne ha skjedd med alle typer biler.

- Familiene har det ikke godt

ENORME KREFTER: Skadene på ulykkesbilen tyder på at den hadde høy fart da den traff treet i veikanten på Bygdøy i går kveld. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
ENORME KREFTER: Skadene på ulykkesbilen tyder på at den hadde høy fart da den traff treet i veikanten på Bygdøy i går kveld. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

Den erfarne racingmannen tenker nå først og fremst på de omkomnes familier, og er samtidig svært lei seg for at det var en person som drev med motorsport som var involvert.

- Det er sånt vi minst av alt liker å høre om. Men jeg tror bilsportmiljøet har bidratt til å redde liv og unngå ulykker ved å la unge utøvere finne sin egen begrensning på lukkede baner og ikke i gatene. Dessverre skjer det noen ganger slike ting likevel, sier teamlederen.

Ifølge øyenvitner holdt den kraftige sportsbilen, en Audi TT, svært høy fart i forkant av dødsulykken, og skadene på kjøretøyet var store.


Politiet var i ettermiddag ikke ferdig med sine undersøkelser, og har ikke konkludert i forhold til hendelsesforløpet til dødsulykken på Bygdøy. Bilen kjørte ut av Dronning Blancas vei og traff et tre mellom Bygdøylokket og Kongsgården.

- Vi har i dag bistått de pårørende. Som vi alle skjønner har de det ikke godt nå. Videre koordinerer vi politiets arbeid, mens folk med spisskompetanse jobber med etterforskningen av selve ulykken, opplyser vaktleder Tone Bærland ved Sentralvakta til Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.no.

La ned blomster

På ulykkesstedet har mange sørgende og beboere i området i dag lagt ned blomster ved det store eiketreet bilen kolliderte med.

Søndagsgudstjenesten i Bygdøy kirke, der de to avdøde søstrene ble konfirmert, var sterkt preget av ulykken, og mange unge venner av trafikkofrene kom dit for å dele sorgen med hverandre.

Racerfører (20) kjørte ulykkesbilen

- Det var veldig, veldig sterkt. Det er akkurat i sånne krisesituasjoner kirken kan gjøre en jobb. Det er rørende at ungdommene kommer til oss, sier sogneprest Ingrid Elise Wergeland til Aftenposten.no.

Politiet har av hensyn til familien bedt media om å vente med å publisere navn på omkomne.

<B>SØRGENDE VENNER:</B> Foten av treet på ulykkesstedet ble i dag dekket av blomster fra venner av de døde ungdommene.