Rachael (10) overlevde møte med dødsmanet

- Hun skulle ikke vært i live, sier ekspert.

OVERLEVDE: 10 år gamle Rachael Shardlow fra Australia ble hardt skadd i møte med den ekstremt giftige manetarten C. fleckeri. Foto: AFP PHOTO/ABC TV/SCANPIX/VannaGocaraRupa /Guido G/WIKIMEDIA COMMONS
OVERLEVDE: 10 år gamle Rachael Shardlow fra Australia ble hardt skadd i møte med den ekstremt giftige manetarten C. fleckeri. Foto: AFP PHOTO/ABC TV/SCANPIX/VannaGocaraRupa /Guido G/WIKIMEDIA COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): 10 år gamle Rachael Shardlow fra Australia «skulle ikke vært i live», ifølge eksperter, etter at hun i desember svømte på tentaklene til den ekstremt dødelige kubemaneten Chironex fleckeri.

Den basketballstore maneten, også kalt sjøveps, er i stand til å drepe et menneske på få minutter. De rundt 60 tentaklene, som hver kan bli over fire meter lange, har nok gift til å drepe 60 mennesker, ifølge Universitetet i Michigan.

Skolejenta ble surret inn i tentaklene under en svømmetur i elva Calliope ved Gladstone i Queensland. Hun ble dratt på land av sin 13 år gamle storebror, og sa hun verken kunne se eller puste. Deretter falt hun bevisstløs om, melder melder den australske tv-kanalen ABC.

At hun overlevde beskrives som historisk.

- Burde ikke vært i live- Jeg veit ikke om et eneste tilfelle i litteraturen hvor noen har overlevd å bli brent så omfattende. Folk ender vanligvis på likhuset etter kontakt med så mange tentakler, sier professor i zoologi og tropisk økologi, Jamie Seymour, ved James Cook University.

- Da jeg så bilder av skadene tenkte jeg: «For å være ærlig burde ikke denne jenta ha vært i live», legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer