«Rachel Corrie» forfølges av israelske fartøyer

- De er ved godt mot og har ikke uttrykt noe engstelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Rachel Corrie, som er på vei til Gaza med humanitær hjelp, blir forfulgt av tre israelske marinefartøyer, forteller organisasjonen Ship to Gaza til nyhetsbyrået TT. Dette bekrefter Mikael Löfgren til Dagbladet like etter klokka 05 i natt.

- Det siste er at vi har to motstridende meldinger. Den ene via Twitter sier at de ble bordet for noen minutter siden, mens en i vårt team sier at det ikke stemmer. Vi hadde telefonisk kontakt med dem så sent som for 20 minutter siden sier Mikael Löfgren til Dagbladet.

Ship to Gaza har fortløpende kontakt med båten gjennom organisasjonen Free Gaza som står for transporten.

I 3-tiden befant båten seg i egyptisk farvann og hadde akkurat passert Port Said ved Suezkanalen. Ifølge Löfgren befinner de seg 50 miles (omtrent 80 kilometer) utenfor Gaza.

Den var på vei nordover langs kysten mot Gazastripen etter å ha lagt seg på en sørlig kurs fra Kypros.

- Vi har snakket med dem gjennom hele reisen, og de er ved godt mot. De har ikke gitt uttrykk for engstelighet eller uro, men kommunikasjonen har vært saklig og har gått på posisjoner og hendelsesforløp, sier Löfgren til Dagbladet.

Fra båten sier Dennis Halliday, irsk diplomat som tidligere har vært FN-koordinator i Irak, at de venter å ankomme Gaza i 10-tiden, ifølge NTB.

Foruten Halliday befinner fredsprisvinneren Mairead Maguire og andre aktivister fra Irland og Malaysia seg om bord i skipet, som frakter varer som sement, papir og leker til befolkningen i Gaza.

Rachel Corrie har trosset ordrer fra Israel og oppfordringer fra USA om å legge om kursen, trass i at USA har lagt seg i selen for å få Israel til å lette på blokaden av Gaza i håp om at en ny konfrontasjon kan unngås.

USA prøver å forhindre nok et blodbad ved kysten av Gaza

Irsk aktivistskip nekter å godta avtale