Råd fra fagbevegelsen:

Råd til Jonas:- Bli tydeligere, klarere, råere

- Det er lettere for mange av våre medlemmer å velge noen på venstresida som har et klarere budskap enn Ap, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

TYDELIGERE BUDSKAP: Nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad, kommer fra byggbransjen og har i årevis jobbet med tiltak mot sosial dumping. Han er fornøyd med Aps arbeidslivspolitikk, men råder Jonas Gahr Støre til å være tydligere og mer overbevisende i sitt budskap. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
TYDELIGERE BUDSKAP: Nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad, kommer fra byggbransjen og har i årevis jobbet med tiltak mot sosial dumping. Han er fornøyd med Aps arbeidslivspolitikk, men råder Jonas Gahr Støre til å være tydligere og mer overbevisende i sitt budskap. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim (Dagbladet): På LOs representantskapsmøte i Trondheim i dag manet LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre til mobilisering foran kommunevalget.

Men etter seks år i opposisjon mot Høyre, Frp og etterhvert Venstre og KrF i regjeringen sliter Ap med oppslutningen. På Ipsos politiske barometer for mai fikk Ap 26, 9 prosent. Sp gjør rekordmålinger, men også SV, Rødt og MDG har styrket seg markant. Jonas Gahr Støre gjør det også svakt på statsministermålinger og partiledermålinger.

Dagbladet spurte tillitsvalgte i fagbevegelsen om råd til Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- Hvorfor øker ikke oppslutningen om Ap? Hva må Ap og Jonas Gahr Støre gjøre for å vokse fram mot valget i høst?

- Hvis jeg skal samle i ett råd, så er det å være tydelig og overbevisende i den politikken han vil føre. Jonas er jo en kompromissets mann, og vil forankre ting hos alle parter. En del mener jo at det blant annet har åpnet for økt vekst til venstre for Ap, sier nestleder i Fellesforbundet, Steinar Krogstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer