Råd til ledere og ansatte

Her er konsernoverlege Bjørnar Brændelands råd til ledere og ansatte som vil ha det bedre på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • GOD SOSIOKULTUR: Bidra til en god kommunikasjon og sett av tid til det. Husk at signaler ofte blir feiltolket. Snakk til hverandre, ikke om hverandre. Vis omsorg for dem rundt deg, og aksepter at ikke alle er like. Let aktivt etter gode sider hos de andre. Vær en god lytter.
  • HÅNDTERBARE MÅL: Ledere må konkretisere hva bedriftens mål betyr for de ansatte, og for den enkelte arbeidstaker. Ingen vil gå helhjertet inn i nye prosesser hvis de ikke ser det rasjonelle i dem. Man kan tvinge ansatte til å gjøre noe, men resultatet blir bedre dersom de vil .
  • INDIVIDUELLE HENSYN: Noen kan mye, andre kan mindre. Ta utgangspunkt i den enkelte. Respekter at ikke alle like. Finn de individuelle tålegrensene for arbeidsoppgaver.
  • NOK TID: Skal bedriftens organisasjon endres, må de ansatte få nok tid til omstillingen. Som leder må man forklare hensikten med forandringen, hvorfor den er nødvendig og hvorfor de ansatte må bytte arbeidsoppgaver. Stressforskning viser at det ikke er farlig å stå på når det oppleves som morsomt og utfordrende.
  • DELTAKELSE: Alle må delta i et fellesskap - innse at det også koster. Også ansatte må finne ut hva de kan bidra med for at bedriften skal fungere bedre. Involvering er også en forutsetning for at den enkelte skal forstå betydningen av sin egen innsats. Det er viktig å gå over fra å se seg selv som steinhogger til å bli katedralbygger.
  • SOSIAL INTELLIGENS: Alle arbeidsplasser må sørge for at de som skal lede andre mennesker må ha en høy grad av sosial intelligens og forståelse for de faktorer som får andre til å ville virke. Nyskapning og kreativitet blir avgjørende i framtida, derfor er det viktig at ledere forstår hva som hemmer og fremmer dette. Husk på Immanuel Kants ord: «Du skal aldri betrakte et menneske bare som et middel til noe, men også se det som et mål i seg selv».