Radarproblemer stanset fly i store deler av Sverige

Også togtrafikken ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Radarproblemene som har ført til stans i flytrafikken i store deler av Sverige, er midlertidig løst. Flyvingene vil bli gjenopptatt innen kort tid, opplyser det svenske Luftfartsverket til Sveriges Radio.

Det er fortsatt ventet store forsinkelser utover torsdagen, og Luftfartsverket understreker at løsningen på problemet kun er foreløpig. Radarproblemene varte i to timer og påvirket flytrafikken ved en rekke svenske flyplasser.

Men ved 13.20-tiden bekreftet Luftfartsverket at problemet var identifisert. Leter etter årsak — Forhåpentligvis kan flytrafikken rulle i gang innen kort tid. Å si at alt er løst, er å ta i, men problemet er foreløpig løst. Hva som er den bakenforliggende årsaken, vet vi ikke. Det viktige er at den operative driften er i gang, sier Per Fröberg, presseansvarlig ved Luftfartsverket, til Sveriges Radio.

Det har ikke kommet opplysninger om at problemene kan knyttes til sabotasje eller annen kriminalitet. Luftrom stengt Problemene rammet blant annet lufthavnene Arlanda og Bromma ved Stockholm, Landvetter i Göteborg, Linköping og Kallax ved Luleå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer