Radarproblemer stanset fly i store deler av Sverige

Også togtrafikken ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radarproblemene som har ført til stans i flytrafikken i store deler av Sverige, er midlertidig løst. Flyvingene vil bli gjenopptatt innen kort tid, opplyser det svenske Luftfartsverket til Sveriges Radio.

Det er fortsatt ventet store forsinkelser utover torsdagen, og Luftfartsverket understreker at løsningen på problemet kun er foreløpig.
Radarproblemene varte i to timer og påvirket flytrafikken ved en rekke svenske flyplasser.

Men ved 13.20-tiden bekreftet Luftfartsverket at problemet var identifisert.
Leter etter årsak — Forhåpentligvis kan flytrafikken rulle i gang innen kort tid. Å si at alt er løst, er å ta i, men problemet er foreløpig løst. Hva som er den bakenforliggende årsaken, vet vi ikke. Det viktige er at den operative driften er i gang, sier Per Fröberg, presseansvarlig ved Luftfartsverket, til Sveriges Radio.

Det har ikke kommet opplysninger om at problemene kan knyttes til sabotasje eller annen kriminalitet.
Luftrom stengt Problemene rammet blant annet lufthavnene Arlanda og Bromma ved Stockholm, Landvetter i Göteborg, Linköping og Kallax ved Luleå.

Blant annet ble luftrommet over Stockholm stengt.

Fly som var i lufta da problemene startet, kunne landes manuelt siden været var bra og sikten god. Noen fly ble omdirigert til Malmö. Swedavia forklarer at problemer med datakommunikasjon ligger bak.

— Dette har aldri skjedd før, sier Ulf Wallin, pressesjef i Swedavia, til Dagens Nyheter. Også den svenske jernbanen SJ har problemer, og bookingsystemet deres ligger nede.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram