Radbrekker MDG:
- Naivt luftslott

MDGs politikk er veien til fattigdom - ikke varige klimakutt, sier Høyre-topp Nikolai Astrup. Høyre vedder mot levelig klima, svarer MDG.

VEIEN TIL FATTIGDOM: Lan Marie Berg og Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne jublet over rekordresultat i skolevalget. Men politikken deres er en vei til fattigdom og en omvei til det grønne skifte, mener digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VEIEN TIL FATTIGDOM: Lan Marie Berg og Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne jublet over rekordresultat i skolevalget. Men politikken deres er en vei til fattigdom og en omvei til det grønne skifte, mener digitaliseringsminister Nikolai Astrup. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«De grønne vil gradvis redusere arbeidstida fra 37 til 30 timer per uke, hvor redusert arbeidstid i hovedsak erstatter reallønnsøkning. I samarbeid med partene i arbeidslivet vil vi jobbe for at flere skal kunne velge redusert arbeidstid».

Formuleringen er hentet direkte fra MDGs partiprogram og får det til å renne iskaldt vann gjennom årene til den klimaengasjerte digitaliseringsministeren Nikolai Astrup (H).

- Det er naivt å tro at vi kan løse klimautfordringene og løfte millioner av mennesker ut av fattigdom, uten at vi har økonomisk vekst og utvikling. MDGs politikk er et luftslott. Det høres flott ut, men fungerer ikke, sier Nikolai Astrup.

For er det én ting verden ikke trenger er det at vi skal jobbe mindre.

MDGs rakettvekst

Tirsdag fikk MDG for første gang over 10 prosent på en nasjonal måling. NRK og Aftenpostens kommunevalgmåling kan varslet et historisk grønt valgskred.

Onsdag kveld kan det virke som om MDG har falt i styrkedrikkgryta. For første gang ble MDG målt til over 20 prosent i Oslo av Nettavisen og Amedia - og De grønne er nå større enn Arbeiderpartiet i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer