Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rådet barn til å røyke for å holde vekta

Det prestisjetunge ballettakademiet i Wien har oppfordret elever til å røyke for å holde seg slanke, opplyser en granskningskommisjon i Østerrike.

WIEN: Unge ballettdansere avbildet i Operahuset i Wien i Østerrike i 2011. Foto: AP Photo/Ronald Zak / NTB Scanpix
WIEN: Unge ballettdansere avbildet i Operahuset i Wien i Østerrike i 2011. Foto: AP Photo/Ronald Zak / NTB Scanpix Vis mer

En statlig støttet spesialkommisjon bekreftet tirsdag at studenter ved akademiet mottar utilstrekkelig medisinsk behandling, og fant også at det eksisterer en generell mangel på hensyn til barnas velferd.

Kommisjonens leder Susanne Reindl-Krauskopf sier elever har blitt rådet til å starte med røyking for å holde seg slanke.

- Det er tydelig at barn og ungdom ikke er tilstrekkelig beskyttet mot diskriminering, forsømmelse og negative helsemessige effekter, heter det i kommisjonens rapport.

Statsoperaen i Wien sier at de allerede har kuttet antall forestillinger for elevene, og at de skal studere rapporten i detalj før de gir et grundigere svar.

Granskingen ble utløst av at den østerrikske avisen Falter publiserte en sak i april som viste til at unge dansere ble slått, dratt i håret og fysisk ydmyket - og flere var i ferd med å utvikle anoreksi.

Akademiet ble opprettet i 1771 og er en av Europas mest prestisjefylte ballettskoler med søkere fra hele verden.