Rådet til ikke å forklare seg

Tiltalte i dobbeltdrapet på Sinsen har hele veien nektet å forklare seg for politiet. Dette har forsvareren hans rådet ham til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg rådet min klient til ikke å forklare seg for politiet av flere årsaker sier forsvarsadvokat Øivind Elseth til Dagbladet :på nettet.

- Min klient var for det første ruset i tiden omkring varetektsfengslingen. Han trengte å komme seg. Jeg ble dessuten pålagt taushetsplikt om dokumenter i etterforskningen, og jeg ville ikke ha informasjon som jeg ikke fikk bringe videre til klienten min.

Elseth mener det er politiets oppgave å bevise skyld.

- Det de nå sitter på er indisier som de mener kan knytte tiltalte til drapene, sier Elseth.

Aktor Berit Sagfossen forsøkte i dag å få tiltalte til å begrunne hvorfor han tidligere ikke har villet forklare seg om drapene. 30-åringen ville imidlertid ikke si mer enn at han nødig ønsket å finne ut hva slags represalier som kunne ramme ham dersom han involverte bekjente i forklaringen sin.

I forklaringen 30-åringen ga i retten i dag kom det imidlertid ikke fram navn på kameraten som skal ha vært med under innbruddet i Sinsenveien 44 der Eva og Arne Gunnar Auke ble brutalt knivstukket og drept.

- Jeg hadde hele tiden et håp om at politiet på egen hånd skulle finne fram til kameraten min, det hadde vært det greieste for meg, forklarte tiltalte.

- Jeg kjenner det kriminelle miljøet i Oslo, og føler at jeg hele tiden må være forsiktig med hva jeg sier.