Rådgiverne ber Clinton angre mer

NEW YORK (Dagbladet): Både tilhengere og motstandere mener president Bill Clinton må legge seg flatere i Lewinsky-saken. Rådgiverne vil at han skal angre mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste gang USAs president Bill Clinton snakker om sitt forhold til Monica Lewinsky står han trolig ved sida av president Boris Jeltsin i Moskva, dersom Jeltsin da fortsatt er president.

I går hadde Clinton igjen trukket i arbeidsantrekk, og snakket om sikkerhet i de amerikanske skolene til en ytterst vennligsinnet forsamling i Worcester i Massachusetts. Men altså ikke ett ord om Monica. Derimot hadde Clinton hyggelige ord til senator Edward Kennedy, som satt på podiet og kunne ha vært en av Clintons forgjengere dersom han ikke hadde kjørt utfor brua ved Chappaquiddick der sekretæren Mary Joe Kopeckne druknet i senatorens bil.

Ikke ydmyk nok

President Bill Clintons rådgivere ber sjefen om å vise seg mer ydmyk og angre tydeligere på sitt forhold til Lewinsky. Men avisa The Washington Post skriver megetsigende at rådgiverne foreløpig ikke har klart å overbevise «Den første familien» om at noe slikt bør skje, og hvor og når.

Presidenten hadde altså sjansen i går, men benyttet den ikke. Neste mulighet kommer under den planlagte felles pressekonferansen med Boris Jeltsin under besøket i Russland, som begynner på mandag.

Frykter valget

Frykten som brer seg både i lederskapet i det demokratiske partiet og blant Kongress-kandidatene som skal møte velgerne i november, er at Monica-skandalen får de demokratiske velgerne til å boikotte valget.

Den enorme mediedekningen gjør det umulig å formidle et positivt politisk budskap for kandidatene.
Clintons medarbeidere har blinket ut et planlagt frokostmøte med religiøse ledere den 11. september som en mulighet dersom presidenten lar være å benytte anledningen i Moskva.

Hillary Clinton skal være skeptisk til forslagene om at ektemannen må vise seg mer ydmyk og angrende.