Rådhusklokkene spilte «Barn av regnbuen» klokka 12

- 40 000 på Youngstorget er helt fantastisk. At vi møter tragedie med samhold og kjærlighet, vil bli lagt merke til over hele verden, sier ordfører Fabian Stang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen få minutter før det hele startet klokka 12.00 var det ifølge politiet 40 000 mennesker som hadde møtt opp på Youngstorget.

Det strømmer fortsatt mennesker til fra alle kanter. Alle er der for å ta Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen» tilbake, visa Anders Behring Breivik hevder brukes til å hjernevaske norske skolebarn.

- Det er helt fantastisk. Helt utrolig! Det norske folk viser igjen at vi ikke glemmer samholdsfølelsen, uansett hva vi blir stilt overfor, sier osloordfører Fabian Stang.

- Stolt Han forteller at klokketårnet på Rådhuset spilte «Barn av regnbuen» klokka 12 i dag, samtidig som Lillebjørn Nilsen ledet massene i allsang på Youngstorget.

- Jeg er stolt av hvordan det norske folk reagerer. At vi møter tragedie med samhold og kjærlighet, vil bli lagt merke til over hele verden, sier Stang.

Det som startet som ei lita gruppe på Facebook har nå blitt massemønstring.

- Stå sammen - La oss igjen stå sammen. La oss synge fordi vi faktisk mener at den sangen beskriver hvordan verden bør se ut. Dette blir vår hyllest til de altfor mange drepte, deres pårørende og alle de andre som ble berørt av hendelsene 22. juli 2011, skriver initiativtakerne Lille Hjønnevåg og Christine Bar på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer