Radikal islamistprest pågrepet i Storbritannia

Blir ansett som en trussel mot Storbritania og vil bli utlevert til Jordan.

PÅGREPET: Den radikale ideologen Abu Qatada er pågrepet. Storbritania ønsker nå å utlevere han til Jordan, og mener han er en trussel mot landet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix
PÅGREPET: Den radikale ideologen Abu Qatada er pågrepet. Storbritania ønsker nå å utlevere han til Jordan, og mener han er en trussel mot landet. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den radikale, islamistiske ideologen Abu Qatada er på ny pågrepet i Storbritannia. Britene vil nå deportere ham til Jordan.

Qatada ble løslatt mot kausjon fra et britisk fengsel i februar, etter å ha sittet innesperret i Storbritannia uten dom i over seks år.

En trussel Den britiske regjeringen anser ham som en trussel mot Storbritannias nasjonale sikkerhet og ønsker å utlevere ham til Jordan.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg satte imidlertid foten ned for utsendelse. Domstolen mente jordanske myndigheter kan komme til å bruke tortur mot vitnene i en rettssak mot Qatada i hjemlandet.

Nå sier innenriksminister Theresa May at hun har fått forsikringer fra regjeringen i Amman om at 51-åringens rettigheter vil bli ivaretatt. Abu Qatada, som egentlig heter Omar Othman, er i Jordan allerede dømt for bombeangrep. Han var ikke til stede i rettssaken der denne dommen falt.

The Guardian viser i denne videoen at May forklarer om utleveringen.

- Qatada hører ikke hjemme i Storbritannia, han hører hjemme i Jordan, hvor han fortjener å bli stilt til ansvar, sier May.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer