- Radikal opprenskning i CIA

Flere slutter i protest mot nye sjefer utnevnt av Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To av CIAs mest erfarne agenter sa opp i går, på grunn av misnøye med de nye toppsjefene som er utnevnt av Bush-administrasjonen.

Stephen Kappes, sjef i Directorate of Operations, og Michael Sulick, hans nestleder, sier opp bare noen dager etter at assisterende CIA-direktør John McLaughlin og antiterror-spesialist Michael Scheuer annonserte sine avganger, skriver USA Today.

- Uerfarne partigjengere

Den nyutnevnte CIA-sjefen Porter Goss sier at Kappes og Sulick er høyt respekterte for deres arbeidskapasitet, og at de bidro sterkt helt tilbake i den kalde krigens dager.

Under de formelle uttalelsene murrer det imidlertid i CIA. Goss' nærmeste medarbeider Patrick Murray laget tidligere i år et utkast til en rapport som beskrev Directorate of Operations som lite funksjonelt.

- Murray er en del av de uerfarne partigjengerne Goss tok med seg fra Capitol Hill, sier Jane Harman (Demokrat) i House of Representatives.

Murray ønsker ikke å kommentere kritikken fra Harman.

- Radikal utrenskning

Directorate of Operations har fått sterk kritikk for å ikke ha avverget angrepet mot USA 11. september og for å ikke ha personer inne i Saddam Husseins regime med kunnskap om hans våpenprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer