Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Radikal opprenskning i CIA

Flere slutter i protest mot nye sjefer utnevnt av Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To av CIAs mest erfarne agenter sa opp i går, på grunn av misnøye med de nye toppsjefene som er utnevnt av Bush-administrasjonen.

Stephen Kappes, sjef i Directorate of Operations, og Michael Sulick, hans nestleder, sier opp bare noen dager etter at assisterende CIA-direktør John McLaughlin og antiterror-spesialist Michael Scheuer annonserte sine avganger, skriver USA Today.

- Uerfarne partigjengere

Den nyutnevnte CIA-sjefen Porter Goss sier at Kappes og Sulick er høyt respekterte for deres arbeidskapasitet, og at de bidro sterkt helt tilbake i den kalde krigens dager.

Under de formelle uttalelsene murrer det imidlertid i CIA. Goss' nærmeste medarbeider Patrick Murray laget tidligere i år et utkast til en rapport som beskrev Directorate of Operations som lite funksjonelt.

- Murray er en del av de uerfarne partigjengerne Goss tok med seg fra Capitol Hill, sier Jane Harman (Demokrat) i House of Representatives.

Murray ønsker ikke å kommentere kritikken fra Harman.

- Radikal utrenskning

Directorate of Operations har fått sterk kritikk for å ikke ha avverget angrepet mot USA 11. september og for å ikke ha personer inne i Saddam Husseins regime med kunnskap om hans våpenprogram.

- Du kan ikke sparke alle sammen. Men det er på tide å vise ansvarlighet, sier tidligere CIA-agent Peter Brookes.

Han sier at Det hvite hus ble opprørt over en rekke CIA-lekkasjer i det inneværende valgåret, som var kritiske til presidentens håndtering av Irak-krigen.

Forgjengeren til Goss, George Tenet, tillot publikasjonen av boka «Imperial Hubris», som rettet kritikk mot Bush-administrasjonens antiterror-strategi.

CIA-veteraner har anklaget administrasjonen for å ha lagt skylden for egne feil på CIA og dermed gjort erfarne CIA-agenter til syndebukker.

- Dette er en radikal utrenskning, sier Vincent Cannistraro, som tidligere jobbet med antiterror i CIA.

KRITISERES: Den nye CIA-sjefen Porter Goss får flengende kritikk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media