Radikale muslimer truer Storbritannia

Radikale islamske ledere i Storbritannia er kommet med en tynt tilslørt trussel om terrorangrep mot britiske mål, dersom landet støtter et amerikansk angrep på Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisen Daily Telegraph som skriver dette i dag.

Sjeik Omar Bakri Muhammed, en muslimsk leder fra London, sier til avisen at han og andre radikale vil utstede en religiøs instruks om hvordan muslimer skal svare på et «ondskapsfullt» angrep på Irak.

- Jeg tror 11. september var et direkte tilsvar til den ondskapsfulle amerikanske politikken i den muslimske verden, sier Bakri til avisen.

- Vi ønsker ikke enda en slik hendelse i Vesten. Dersom det er et angrep fra den britiske regjeringen mot muslimer i utlandet, har muslimer i utlandet rett til å slå tilbake og forsvare seg, fortsetter han.

Bakri sier dette er et råd til regjeringen og folket i Storbritannia «for at de skal forstå konsekvensene av å leke med ilden».

Bakri skal holde en pressekonferanse torsdag sammen med flere andre radikale islamistiske ledere. Noen av disse er blitt beskyldt for å ha forbindelser til Osama bin Laden. I en pressemelding heter det at lederne vil gi «den kompromissløse islamske holdningen til USAs korstog mot muslimer generelt og Irak spesielt». President Saddam Hussein omtales i meldingen som «Satans barn», men advarte om at et vestlig angrep på Irak vil bli ansett som ny aggresjon mot muslimer.

(NTB-AFP)