Radio Taliban

Ikke akkurat Radio Luxembourg. Afghansk radio beskriver seg selv som den eneste i verden uten musikk av noe slag. Du kan høre Talibans engelske sendinger på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden Taliban kom til makta i 1996 har afghanske medier blitt satt under streng kontroll.

Underholdning forbudt

For afghanerne er radioen nesten den eneste kilden til nyheter.

Radio Afghanistan har måttet skifte navn til Vo Shari'ah, som betyr Shariahs stemme. Kanalen er den eneste som er godkjent av Taliban. Shariahs stemme sender ifølge BBC offisiell propaganda og overføring av religiøse seremonier. Musikk av alle slag er forbudt.

TV og Internett er også forbudt i landet uten pressefrihet. Taliban har likevel sin egen nettside for å promovere regjeringen utenfor landet. TV er forbudt fordi det er «uislamsk» og en kilde til «moralsk korrupsjon». Musikk ses på som suspekt, fotografering og filming er også forbudt.

Men ifølge den pakistanske avisen Jang har Taliban nå installert satelittantenner i Kandahar og Kabul for å følge internasjonale mediers dekning av hendelsene i området.

Redsel for fiendtlig dekning av Afghanistan i vestlige medier har vært Talibans påskudd for å kontrollere mediene og kneble motstandere av regimet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer