Radioape kan stå bak Iran-trusler

Den lokale radiobølla «Filipino Monkey» kan ha framsatt truslene mot amerikanske marinefartøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) 7. januar ble det kjent at fem mindre iranske patruljebåter skal ha framsatt trusler mot tre amerikanske marinefartøy i Hormuz-stredet.

Nå spekuleres det i om de angivelige iranske truslene kan ha vært framsatt av en lokal radioplageånd som er kjent for å forstyrre radiotrafikken til sjøs, melder Pentagon-avisa The Navy Times.

Sterk tvil

«Jeg kommer mot deg. Du vil eksplodere om få minutter», lød trusselen som Pentagon offentliggjorde et opptak av. President George W. Bush og utenriksminister Condoleezza Rice har betegnet hendelsen som en iransk provokasjon, og USA har fremmet en formell protest, skriver NTB.

Iranerne nekter for å ha fremsatt noen trussel mot marinefartøyene og offentliggjorde sitt eget opptak fra radiokommunikasjonen som fant sted. Kommunikasjonen i dette opptaket var alt annet enn truende og dreide seg i hovedsak om identifikasjon av fartøyene, kurs og fart.

Nå har også den amerikanske marinen begynt å tvile på om de påståtte truslene som kunne høres på deres radio, virkelig kom fra iranerne, skriver The Navy Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer