Radioens musikkpoliti

TRONDHEIM (Dagbladet): Denne gjengen bestemmer hvilke plater du får høre på NRK P1 - radiokanalens musikkpoliti. Etter at de har gjort sine vurderinger, passerer nye sanger nåløyet og havner i et radioapparat nær deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

A-lista er en samling låter som skal spilles oftest i P1, og som dermed har store muligheter til å havne høyt oppe på radiohit-lista, «Hit40.no», som trykkes i Dagbladet hver tirsdag.

Låtene på A-lista blir spilt på radio 10- 12 ganger per uke. Mens låter på B-lista blir spilt to til tre ganger ukentlig.

- Etter at Dagbladet begynte å trykke radiolista, har vi registrert større pågang fra plateselskapene. Det synes viktigere for dem å bli spilt på radio, sier Per Ole Hagen, musikksjef i P1.

Dommen faller

Dagbladet var med på møtet i radiostudio på Tyholt i Trondheim der avgjørelsen ble tatt om hvilke artister som skulle inn på A-lista. Elleve nye sanger ble vurdert. Antallet varierer sterkt fra uke til uke. Årlig utgis cirka 2500 CD-er i Norge.

«Musikkpolitiet» diskuterte om Kari Bremnes, Tor Endresen, Smurfene, U2, Nanci Griffith, Flava To da Bone, Thomas Ledin, Bruce Cockburn, Freedy Johnston, Whitney Houston og René Andersen er noe å spille for P1s lyttere.

Her er noen av vurderingene som ble gjort:

Kari Bremnes: - «Rose» er en fin oversettelse av Bette Midlers klassiker «The Rose». Når Bremnes kommer med ny plate, må hun spilles på P1, men denne er for mørk og tøff til å bli spilt i Nitimen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer