Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Radiofjes på TV

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre kjente radiofjes dukker opp på TV-skjermen når Stig Nilsson serverer underholdningsprogrammet «Stig på» sju tirsdagskvelder i høst. Foruten Nilsson selv, blir også Miriam «kjerringråd» Wicklund og blues-general Geir Hovig med i programmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Stig på» i NRK1 skal bringe populærmusikkens opphavsmenn fram i lyset: Disse personene som bare står med små skrift bak på alle plateproduksjoner.

- Nå skal vi ære den som æres bør. Vi har lyst til å dokumentere at uten enkelte opphavsmenn så ville noen artister kanskje hatt maksimalt uartikulerte lyder å fremføre, sier Stig Nilsson.

Ingen kvinner

Når han snakker om opphavsMENN, så mener han virkelig MENN. Vi får ikke møte en eneste opphavsKVINNE i denne programserien.

- Jeg har ikke greid å finne en eneste dame som har laget hitlåter av format. Opphavsmann-bransjen i Norge er nok ganske mannsdominert, sier Nilsson.

I det første programmet, som vises tirsdag om ei uke, får vi stifte nærmere bekjentskap med Svein Gundersen som blant annet har laget «Har en drøm» for artisten Jørn Hoel.

I seinere «Stig på»-programmer blir vi presentert for blant andre Erik Hillestad, Arne Bendiksen, Ole Paus og Jonas Fjeld.

Kyrkjebø-hit

- Det blir et litt lavmælt program med en del prating, men det blir også mye musikk, sier Stig Nilsson som til daglig er programleder i NRK Sør-Trøndelag, men som også er en mye brukt opphavsmann selv.

Han har laget låter for kjente navn som Jørn Hoel, Anita Skorgan, Hanne Krogh, Tor Endresen og Arja Saijonmaa.

Sin hittil største hit fikk han med «Soria Moria» som han skrev for Sissel Kyrkjebø.

De to andre radiofjesene, Miriam Wicklund og Geir Hovig, tar med seg til TV-skjermen det de er kjent for på radio: Wicklund skal gi sine kjerringråd og Hovig skal presentere blues-videoer.