Radiojournalist drepte kaninunge på direkten: - Jeg mottar drapstrusler hvert femte minutt

Kanindrapet vekker harme verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at den danske radiojournalisten Asger Juhl tok livet av en kaninunge på direkten.

- Hvert femte minutt mottar jeg drapstrusler mot meg og mine barn, fra hele verden. Selv når jeg sover, for da er de våkne i California og vil drepe meg, sier Juhl i et intervju med P4 Världen.

Kaninungen ble slått i hjel med en sykkelpumpe under en direktesending på Radio24syv mandag i forrige uke.

- Dobbeltmoral
Juhl sier han ønsket å framprovosere en reaksjon, for at folk skulle «se sin egen dobbeltmoral».

- Jeg ville at folk skulle tenke over at de reagerer sånn når jeg tar livet av et dyr og spiser det, men ikke reagerer på at 23 000 smågriser blir drept i Danmark hver dag, sier Juhl til P4 Världen.

Selv mener han at han ikke har mishandlet dyret. Han forteller at han kontaktet en zoologisk hage i Danmark og ba om råd for hvordan avlive kaninen.

- Han sa jeg skulle bruke et jernrør. Det hadde jeg ikke, men jeg hadde en sykkelpumpe som var laget av jern. Jeg spurte om jeg kunne bruke den og han sa ja, sier Juhl.

Internasjonal omtale En video av Juhl som koser med kaninen, samt bilder av at kaninen kokes i en gryte, ble lagt ut på kanalens Facebook-side til umiddelbare reaksjoner fra sinte lyttere.

Saken har også fått bred omtale i internasjonale medier. BBC, The Guardian og New York Times er blant dem som har omtalt kanindrapet og reaksjonene.

Radiojournalisten sier han ikke angrer på stuntet, men at det var ting han gjerne skulle ha annerledes for at budskapet hans skulle nå fram.

Dyrenes Beskyttelse i Danmark sier de syns stuntet var unødvendig.

- Vi har ikke noe imot at man avliver dyr med formål om å spise dem, men vi syns ikke man skal slå i hjel dyr for underholdningens skyld. Det her grenser til underholdende, sa Tina Engberg, kommunikasjonssjef i Dyrenes Beskyttelse, til den danske avisa BT etter radiosendingen.