Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Radioreklame for politikk og livssyn

Stortinget går inn for å tillate radioreklame for politiske partier og livssynorganisasjoner. Men politisk TV-reklame kommer ikke på tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Høyre, FrP og regjeringspartiene som sammen danner flertall for en lovendring slik at politisk radioreklame blir lovlig.

Norsk Lokalradioforbund er positive til at Stortinget åpner for radioreklame med politiske budskap.

- Jeg er usikker på hvor mye kroner det ligger i slik reklame ved høstens valg. Det blir nok noe prøving og feiling for både partier og radioer, kanskje særlig for partiene, sier generalsekretær i forbundet Lars Bruusgaard til Dagbladet :på nettet.

- Jeg tror ikke den edrueligheten som har preget norske valgkamper kommer til å endre seg i stor grad, som følge av en lovendring, sier Bruusgaard, som understreker at politisk reklame er underlagt vanlig regler for markedsføring.

Både Høyre og Frp vil også åpne for TV-reklame, men det vil ikke sentrumspartiene. Dermed åpnes det for en mellomløsning.