Rådmann gikk på fest på rådhuset

Tillitsvalgt Kristin Albriktsen reagerer på festen på rådhuset i Hadsel. - Blir helt satt ut, sier hun.

- NI PERSONER: - Jeg får understreke at det var et arrangement som var innenfor de gjeldende smittevernregler. Totalt i løpet av kvelden var det ni forskjellige mennesker innom lokalet. Det er med margin innenfor smittevernreglene som gjelder, sier rådmannen til Vesterålen Online. Foto: Vesterålen Online

- NI PERSONER: - Jeg får understreke at det var et arrangement som var innenfor de gjeldende smittevernregler. Totalt i løpet av kvelden var det ni forskjellige mennesker innom lokalet. Det er med margin innenfor smittevernreglene som gjelder, sier rådmannen til Vesterålen Online. Foto: Vesterålen Online

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som ansatte i Hadsel kommune må følge strenge smittevernregler, og kaffekroken i rådhuset er stengt, deltok rådmann Ola Morten Teigen på fest i kantina i helga.

Det melder Vesterålen Online, som skriver at festen kunne høres av kommuneansatte i hjemmesykepleien som var på jobb i byggets 1. etasje.

Idet deltakerne forlot festen rundt klokka 03 natt til søndag, skal flere ha vært synlig beruset, skriver VOL.

Blant dem som reagerer er hovedtillitsvalgt Kristin Albriktsen i Fagforbundet. Hun kaller det dobbeltmoralsk.

VARTE: Deltakerne forlot festen rundt klokka 03 natt til søndag, skriver VOL. Foto: Vesterålen Online
VARTE: Deltakerne forlot festen rundt klokka 03 natt til søndag, skriver VOL. Foto: Vesterålen Online Vis mer

- Han sitter i kriseteamet og er øverste leder i kommunen. Barn får ikke feiret bursdager med venner, samtidig som kommunens ledelse går på fest. Jeg blir helt satt ut, sier hun til Dagbladet.

- Dårlige signaler

Hun understreker at selv om det ikke er smitte i Hadsel kommune, betyr ikke det at de er skjermet for coronaviruset. Albriktsen påpeker at de som er bosatt i kommunen begrenser sitt sosiale liv for å delta på «dugnaden».

- Det er overhodet ikke greit. Det er på sin plass å beklage. Dette er en dugnad. Folk begrenser sosial omgang. Da gir det dårlige signaler at ledelsen i kommunen har fest på rådhuset. Her kunne man heller gått fram som et godt eksempel.

Beklager

Da Dagbladet kontaktet Teigen for en kommentar tirsdag formiddag, har han ikke tid til å kommentere saken og viser til uttalelser han har gitt til Bladet Vesterålen.

MARKERING: Rådmannen sier til VOL at det ble vurdert hvordan man skulle få gjennomført ei markering.
MARKERING: Rådmannen sier til VOL at det ble vurdert hvordan man skulle få gjennomført ei markering. Vis mer

Overfor Bladet Vesterålen forsikrer rådmannen at arrangementet var i henhold til reglene for smittevern.

- Jeg får understreke at det var et arrangement som var innenfor de gjeldende smittevernregler. Totalt i løpet av kvelden var det ni forskjellige mennesker innom lokalet. Det er med margin innenfor smittevernreglene og det som gjelder, sier Teigen til Vesterålen Online, og peker videre på at de har oversikt over hvem som var der i tilfelle smittesporing.

Teigen legger til at det var ei vurdering i henhold til hvordan man skulle få gjennomført ei markering.

Tirsdag ettermiddag velger Teigen å beklage i en pressemelding. Her kommer det fram at det var han som inviterte kollegaer til en markering i kantina. Han forsikrer at det totalt i løpet av kvelden var ni personer til stede.

«Selv om hensikten var å sikre at arrangementet skulle være lovlig og helt i tråd med de gjeldende smittevernreglene, ser jeg likevel at det i ettertid fremstår som et unødvendig arrangement som kunne vært utsatt. Derfor ønsker jeg å beklage hendelsen», skriver han.

Dette er reglene

Hadsel kommune følger de nasjonale smittevernreglene. Det står det at de fleste private sammenkomster og arrangementer bør utsettes eller avlyses. Men om de likevel må avholdes, gjelder følgende regler:

  • Maksimalt ti personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale.

Det oppfordres også til å begrense sosial kontakt i størst mulig grad. Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som allerede bor sammen. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere, men man må likevel ikke være flere enn at man kan holde avstand.

- IDIOTISK: Noen av kundene på Vinmonopolet på Grünerløkka i Oslo var ikke fornøyd med at Vinmonopolet stengte lørdag 23. januar. Video: Jeanette N. Vik / Christian Roth Christensen Vis mer

Retningslinjer

Ordfører Lena Arntzen i Hadsel kommune kommer med følgende uttalelse i en pressemelding:

- Jeg er glad for at kommunedirektøren har beklaget arrangementet og at han sender en uforbeholden beklagelse til alle som har vært med i dugnaden og bidratt så positivt til de lave smittetallene vi har, og har hatt i vår region. Det har ikke forekommet brudd på noen lovverk i forbindelse med selskapet, men vi er enige om at det var uheldig at selskapet fant sted og at det ikke burde funnet sted, sier ordfører Lena Arntzen.

- Det er veldig tillitsvekkende at kommunedirektøren går ut og beklager på denne måten. Vi kan alle gjøre feilvurderinger og jeg har fortsatt full tillit til han i den viktige og krevende jobben han gjør som kommunedirektør, sier Arntzen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer