Rådmann om Aas-konkurs: - Er i en ekstremt vanskelig situasjon

Einar Aas (47) har via sine skattebidrag bidratt til at flere prosjekter har blitt realisert i Grimstad. Nå er den anonyme mannen trolig personlig konkurs.

RÅDMANN: Rådmannen i Grimstad kommune, Tone Marie Nybø Solheim, sier til Dagbladet at hun har omtanke med Aas og hans familie. Foto: John T. Pedersen
RÅDMANN: Rådmannen i Grimstad kommune, Tone Marie Nybø Solheim, sier til Dagbladet at hun har omtanke med Aas og hans familie. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Krafttrader Einar Aas (47) er trolig personlig konkurs etter å ha blitt påført massivt tap i kraftmarkedet.

Den anonyme 47-åringen har figurert på toppen av skattelistene i flere år, noe hans hjemkommune, Grimstad, har nytt godt av.I 2016 var nettoinntekten til den anonyme krafttraderen Einar Aas på 833 millioner kroner. Lønna hans økte med 618 millioner fra 2015 til 2016.

Den enorme inntekten gjorde at Aas i 2016 betalte 227 millioner kroner i skatt til Grimstad kommune. Etter at skattekronene var fordelt dit de skulle, mellom fylke, stat og kommune, satt Grimstad igjen med et overskudd på 49 millioner kroner i 2016. Tallet var 30 millioner i 2015.

Rådmannen i Grimstad kommune, Tone Marie Nybø Solheim, sier til Dagbladet i dag at hun føler med Aas og hans familie.

- De er i en ekstremt vanskelig situasjon, og det har vi forståelse og omtanke for, sier Solheim.

Hun forteller at Aas, gjennom skatten han har betalt, har bidratt til at det har blitt realisert flere prosjekter i kommunen de siste åra.

- Vi er takknemlig for det bidraget han har vært med å gi til Grimstad kommune, via sine skattebidrag. Det har gitt oss større handlingsrom enn vi ellers ville hatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer