Rådmann på glattcelle

HAUGESUND (Dagbladet): Utsira-rådmann Robin Kirkhus (39) snek seg forbi sikkerhetsvaktene og strødde blomster i hodet på Dalai Lama. Politiet slang ham på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var bare en spontan markering av glede og respekt for Dalai Lama og hans samtalepartnere Thor Heyerdahl og Erik Bye. Men du skal vokte deg vel for å vise spontan begeistring i dette landet. Jeg ble straks pågrepet og slengt på glattcelle av Stavanger-politiet, forteller Robin Kirkhus til Dagbladet.

Opptrinnet skjedde 21. mai i konserthuset i Bjergsted i Stavanger mens Dalai Lama, Heyerdahl og Bye satt og snakket sammen på scenen med salen full av tilhørere. Den kontroversielle rådmannen gjemte blomstene under en fotsid kappe og spaserte forbi alle vaktene og rett opp på scenen med ansiktet gjemt under en stor hatt. Da den kappekledde grep hånda under jakka for å ta fram blomstene var alle overbevist om at det var et våpen som skulle komme til syne.

- De ble visst redde, men hvorfor ble de ikke mer vennlig innstilt da de så at det bare var blomster jeg var bevæpnet med? Dessuten skjønner jeg ikke hva lamaen ble så redd for, han som skal være udødelig, sier Robin Kirkhus.