Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rådmannen i Øystre Slidre: - Jenta flyttet herfra til Oslo

13-åringen som mistet livet nyttårsaften bodde bare i Øystre Slidre en kort periode fram til midten av november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet):  I går ble det kjent at en 13 år gammel jente mistet livet nyttårsaften. Foreløpig har politiet ikke offentliggjort noen dødsårsak, men jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, og for å ha unnlatt å hjelpe datteren.

Jenta skal ha dødd på familiens hytte på Beitostølen i Øystre Slidre kommune i Valdres 31.desember. Da hadde kommunen blitt varslet om at jenta hadde flyttet til Oslo, ifølge rådmann Øyvind Langseth i Øystre Slidre.

- Hun bodde ikke i kommunen i desember. Hvem som ellers er i kommunen på hytte og hvem de har med seg, har ikke kommunen oversikt over, sier rådmannen til Dagbladet.

Søkte hjemmeundervisning Han opplyser at jenta bodde i kommunen i to uker fram til midten av november og at kommunen da fikk søknad om hjemmeundervisning. Jenta startet altså aldri på Øystre Slidre Ungdomsskole.

Omstendigheter rundt saken førte til at kommunen sendte bekymringsmelding til barnevernet i november. Så fikk de en automatisk melding om at jenta og moren hadde flyttet videre til Oslo, ifølge rådmannen.
 
Kommunen bistår nå etterforskning ved å svare politiet på spørsmål om saken. 

Holder pressebrief Da Dagbladet var på den aktuelle adressen mandag morgen, holdt politet vakt på stedet. Ei hytte og et anneks var sperret av med politibånd.

Til nå har politiet ikke sagt noe om hva som tok livet av den 13 år gamle jenta, utover at jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

De har varslet at de vil holde en pressekonferanse om saken klokken halv to i ettermiddag. Da vil de trolig presentere funnene fra den foreløpige obduksjonrapporten.

Det var moren selv som ringte ambulansepersonell nyttårsaften. Ambulansefolkene varslet deretter politiet.

følge VG reagerte ambulansepersonellet på at jenta var svært tynn. Nære bekjente av den siktede mora og hennes datter opplyser til Dagbladet at 13-åringen sleit med spiseforstyrrelser.

Byttet skoler i Bærum Den 13 år gamle jenta er oppvokst i Lommedalen i Bærum. Hun gikk på to barneskoler i kommunen og gikk i åttende klasse på Mølladammen skole i Bærum da hun meldte overføring til en skole i Valdres i september, rett før høstferien.

I går kveld var venninner og medelever samlet i Lommedalen kirke og på skolen for å minnes 13-åringen. Sokneprest Knut Grønvik sier til Dagbladet at det var kjent blant de som kjente jenta at hun hadde hatt problemer.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media