Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Radovan Karadzic får norske dokumenter

Krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic får oversendt åtte dokumenter fra Norge. To av dem har hittil vært graderte notater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Krigsforbrytertiltalte Radovan Karadzic får oversendt åtte dokumenter fra Norge. To av dem har hittil vært graderte notater.


Karadzics forsvarer vil bruke opplysningene i krigsforbrytersaken i Haag.


Advokat Peter Robinson ba i sommer om innsyn i en rekke dokumenter som skulle kaste lys over konkrete hendelser under krigen i Bosnia-Hercegovina i 1995. Nylig fikk han oversendt de Åtte dokumentene fra Utenriksdepartementet, skriver ABC Nyheter.


- Vi må nå få dokumentene oversatt. Jeg kan derfor ikke si noe om deres betydning for saken, sier Robinson.


To av dokumentene var i utgangspunktet graderte. De orienterte daværende utenriksminister Bjørn Tore Godal om mulige flyforbud over Tuzla-området. UD har nå valgt å nedgradere materialet.


Dokumentene skal brukes til å belyse påstanden om at USA angivelig forsynte den bosniske regjeringshæren med våpen, blant annet ved flydropp ved Tuzla.


De øvrige seks dokumenter er dags- og ukerapporter om begivenhetene rundt Tuzla. De omhandler også bombingen av markedsplassen Markale i Sarajevo i august 1995 hvor 37 sivile ble drept og 80 såret. Karadzic har hevdet at denne massakren like gjerne kunne være utført av bosnisk styrker som ønsket å gi skylden til Karadzics styrker. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling