Radovan Karadzic tatt i Serbia

Spillet er over for «Slakteren i Bosnia». Vil bli holdt ansvarlig for mange tusen drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bosniaserbernes tidligere president Radovan Karadzic, som er etterlyst for blant annet folkemord, er pågrepet i Serbia, opplyser serbiske regjeringskilder til flere internasjonale medier.

Karadzic har sammen med general Ratko Mladic vært den mest ettersøkte krigsforbryteren fra FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY). Mladic er ennå på frifot.

Detaljene rundt den lenge etterlengtede arrestasjonen av Karadzic er foreløpig ikke kjent. Ifølge radiostasjonen B92 ble pågripelsen gjort av serbiske sikkerhetstyrker, og krigsforbryteren er skal i kveld ha blitt framstilt for en dommer ved Krigsforbryterdomstolen i Beograd.

• Les FNs pressemelding om arrestasjonen her.

Sto bak Srebrenica

Den i dag 63 år gamle mannen har siden 1996 vært på flukt og ettersøkt gjennom Interpol,  tiltalt for to tilfeller av folkemord, fem punkter om forbrytelser mot menneskeheten, tre store brudd på krigens regler og for ett alvorlig brudd på Genevekonvensjonen.

Om det er riktig at Karadzic nå er i serbernes varetekt, betyr det at han vil bli stilt til ansvar for blant annet massakren i Srebrenica, der rundt 7500 menn og gutter ifølge FN ble slaktet ned av Karadzic-ledede styrker.Det var det verste enkeltstående massedrapet i Europa siden andre verdenskrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer