Rådyr hundejakt

I morgen starter tidenes «ulvejakt», eller snarere hundejakt, på de fire ulvehybridene i Østfold. Jakta kan komme til å koste mange hundre tusen kroner. Ved hjelp av ti mann, helikopter og alle tenkelige hjelpemidler, skal dyra avlives.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Direktoratet for naturforvaltning (DN) har gitt seg selv frist til 14. april for å felle de fire hybridene uten samtidig å felle ulvemoren deres og hennes nye ulvepartner.

Ingen ønsker i dag å snakke om de totale kostnadene. DN og Fylkesmannen har allerede brukt hundretusener av kroner på ulvehundene.

Fylkesmannen i Østfold, som har fått det blodige oppdraget, får tilbakebetalt hver krone, opplyste DN-direktør Stein Lier-Hansen i går.

Ikke livets rett

Allerede i forrige uke ble det klart at genetiske analyser av de fire omstridte dyra pekte mot at de sannsynligvis ikke er «ekte» representanter for den sør-skandinaviske ulvestammen.

Både Miljøverndepartementet og DN mener det er av største betydning å fjerne slike urene elementer fra norsk fauna.

Ikke spurt

Flere reagerer nå på at vårt fremste ulveforskermiljø verken er blitt spurt til råds i saken eller bedt om å hjelpe til for å få gjennomført jakta så effektivt som mulig. Ulveekspert Petter Wabakken ved Høyskolen i Hedmark har bare de siste to- tre dagene klart å merke hele seks ulver på norsk og svensk side, flere av dem er dyr fra den såkalte Aurskog-flokken med tilknytning til Akershus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer