Rælingen-kvinne tiltalt for bigami

En 27 åringe fra Rælingen er tiltalt for bigami. Først giftet kvinnen seg med lokal mann, så giftet hun seg med en iraner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel kvinne fra Rælingen i Akershus er tiltalt for bigami. Først giftet kvinnen seg med en 25-åring fra Rælingen. Senere inngikk hun ekteskap med en iraner, uten først å være skilt.

Det skal være første gang en kvinne er tiltalt i en bigamisak her til lands. Straffesaken mot kvinnen, som er av iransk opprinnelse, skal opp i Nedre Romerike tingrett 28. juni, skriver Romerikes Blad.

Tiltalte risikerer flere års fengsel for brudd på bigami-paragrafen i straffeloven. 27-åringen er i tillegg tiltalt for trygdesvindel.

Den iranske kvinnen var separert fra sin første mann da hun giftet seg for annen gang. Kort tid etter bryllupet i Iran flyttet hun tilbake til Rælingen med sin nye mann. Etter hvert gikk skilsmissen fra 25-åringen også i orden.

Men overfor norske myndigheter fortiet hun sitt nye ekteskap. Det var utlendingsseksjonen ved Romerike politidistrikt som oppdaget forholdet, da tiltalte kom for å ordne papirer og formalia for sin ektemann nummer to.

Samtidig ble også trygdesvindelen oppdaget, og begge forhold ble anmeldt.