Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ræppeveteran med mye på hjertet

Ice-T, eller Tracy Marrow som han egentlig heter, er i Oslo for å kaste glans over Oslo Rock Festival. Ræppeveteranen er også kjent som skribent, filmskuespiller, skurk, TV-vert og plateselskapsdirektør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå har jeg nettopp avsluttet manus til en film. Den skal hete «Mark», og jeg har tenkt å både spille og co-regissere. Det skal bli en komisk kultfilm om en jente som skyter seg oppover i gangsterhierarkiet, sier Ice-T til Dagbladet.

Liker Oslo

California-ræpperen var i Oslo i hele går og brukte tida til shopping og rusleturer rundt i byen. Til tross for en oppvekst i svært røffe storbyomgivelser, har han bare godord å si om lille Oslo.

- Byen er rett og slett helt annerledes enn den verden jeg kjenner. Med årene har jeg vært jorda rundt som artist flere ganger, og det er folks vennlighet og natur som avgjør om man trives et sted. Her i Norge er det fint, konkluderer han.

Mangesidig

Ice-T har ofte greid å skape bråk rundt seg. I 1992 ga han ut et album med låta «Cop Killer». Den skapte furore helt inn i Det hvite hus.

Han snakker et umodifisert gatespråk som også har funnet veien til boka «The Ice Opinion». Boka handler om vold, kvinner og rasemotsetninger.

Han har også gitt navn til et eget snowboardmerke, gir ut plater for andre artister og har spilt i nærmere ti spillefilmer. Og ikke nok med det, Ice-T har vært ekte skurk, han har spilt inn pornofilm i sine yngre dager og han er programvert på TV-skjermen.

- Jeg har det bare moro nå. Jeg kan gjøre hva jeg vil. Jeg har skrevet introduksjon i to bøker av Iceberg Slim. Som forfatter gjorde han de samme refleksjonene som ræppeartister gjør i dag. Dette var tretti år siden, det er ikke noe nytt som fortelles i tekstene til ræpperne, sier Ice-T.

Veteran

Selv har Ice-T vært med på karusellen siden plateutgivelsen «The Coldest Rapper» i 1983. Siden den gang har han gitt ut åtte album.

- Det er klart jeg har utviklet meg som tekstforfatter i løpet av disse årene. Jeg er ikke fullt så hissig lenger, sier 40-åringen.

- Jeg er blitt coolere og sleipere både som menneske og artist.

Ice-T er pasjonert når det gjelder rettigheter for svarte i USA og deres situasjon i dag. Men som voksen har han skjønt at verden har flere dimensjoner enn bare svart-hvitt.

- I gettoen tror man at alle hvite er privilegerte. Men i dag har jeg stor sympati med hvit ungdom. De er venner av meg. Mange av problemene henger igjen i den voksne generasjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media